Ариел Брингес разлива Nostalgia cubana с квартет в Sofia Live Club


Ариел Брингес разлива Nostalgia cubana с квартет в Sofia Live Club

2076

Nostalgia cubana е вътрешният повик на душата на кубинския саксофонист Ариел Брингес, който иска да ни представи с помощта на своя квинтет една по-интимна, обърната навътре към него Куба, онази, към която трябва да се приближиш, за да чуеш нейния зов.

Елегантното събитие, организирано от "ДжаZZ+", ще се състои в Sofia Live Club на 1 декември  

С музика от различни региони на острова на композитори като Елисео Гренет, Бола де Ниеве, Качаито Лопес, Хуанито Маркес, Мигел Матаморос, Ариел Брингес ни повежда на едно лично пътешествие към неговото безгрижно детство в родната му Куба, към което поглежда носталгично, потопен в щастие. Нарича я кубинска, но в нея всеки може да разпознае и намери своя детски свят. Иновативният музикант  прави свои аранжименти на познатите песни и ги облича в танцувалните афро-кубински ритми на красивите болера, дансони и дори на изтънчения т.нар. "филин кубано".

Nostalgia cubana успява да пресъздаде звученето на Куба от 50-те, но в същото време квинтетът на Ариел Брингес го изпълва със съвременни музикални концепции. Интересният репертоар въодушевява слушателя и носи радост от споделянето на красивото музикално пътешествие във времето.

Ариел Брингес е саксофонист и композитор от Санта Клара, Куба, който е носител на три награди "Грами" за участието си в албумите на "Tributo a Irakere: live in Marciac" (2017) на Чучо Валдес и за "El Tren de los momentos" (2009) на Алехандро Санс, както и за дуeта си с Иван "Мелон" Луис "Voyager"(2021). Ариел Брингес има няколко албума като титуляр. Свирил е с фигури като Тата Гуинес, Боби Каркасес, Дейвид Мъри, Хавиер Колинау, Пакито Д’Ривера, Перико Самбеат, Кетама и Симпли Ред.

В проекта си Nostalgia cubana Ариел Брингес работи с музикантите Хавиер Санчес – китара, Пабло Гутиерес – пиано, Рубен Карлес – бас и Федерико Марини – ударни. Тази сладостна носталгия той ще изпълни в София на 1 декември.

Билети за Nostalgia cubana от https://jazz-plus.com и от "Дюкян Меломан", както и в мрежата на "Ивентим".

Концертът се осъществява с подкрепата на AC/E.

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички