Ибряма с Виртуозите на България в София утре вечер


Ибряма с Виртуозите на България в София утре вечер

5935

Концертът "Виртуозите на България" предстои в зала 1 на НДК утре вечер.

Във фолклорната фиеста ще участват Иво Папазов-Ибряма с оркестър Тракия, Георги Янев с оркестър Орфей и Наско Стоев с Канарите.

Шоуто с начален час 19 е премиера на новия албум на Ибряма - "Танцът на сокола".

Повече от 20 години след надсвирванията в Стамболово, виртуозните музиканти се събират заедно за общ концерт.  

"Виртуозите на България" е по идея на бизнесмена Димитър Консулов, който има за цел да обедини емблематични имена на българския фолклор и авторската музика за поредица от концерти в големите български градове. Виртуозите гостуваха в Пловдив, Бургас, Стара Загора, Русе и Варна.

С  проекта първата фабрика за бутилиране на минерална вода у нас - „Хисар”, от извор № 7, празнува 50-годишния си  юбилей. Нейният собственик отбеляза, че „Стремежът за възраждане на българския фолклор е в основата на инициативата”.  

Както "MySound.bg" вече информира, “Танцът на сокола” е в каталога на английския лейбъл - "World Village", а ще се разпростравява по света от "Harmonia Mundi".

Това е първият концерт на Иво Папазов след официалното представяне на албума в един от най-актуалните в момента лондонски музикални клубове - "Cargo".

“Това са мелодииq които се изпълняват в най-хубавите моменти от живота на човек. Изсвирил съм ги така, както ги чувствам днес. Моите изпълнения са с модерна, различна интерпретация. Хубаво е обаче да се връщаме назад, за да не забравяме кои сме, от къде идваме и да запазим тази музика за нашите деца, за тези, които ще дойдат след нас”, споделя Ибряма за музиката в "Танцът на сокола".

Предговорът към диска е написан от Джо Бойд, а към всяка от композициите анотациите принадлежат на самия Папазов.

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички