Най-известният гръцки изпълнител в света Йоргос Даларас идва в Пловдив през септември: ребетико


Най-известният гръцки изпълнител в света Йоргос Даларас идва в Пловдив през септември: ребетико

2425

Провъзгласен за "гръцкия Брус Спрингстийн", суперзвездата Йоргос Даларас - нареден сред най-големите феномени на поп музиката на Средиземноморието от последните десетилетия, пристига за концерт в пловдивския античен театър от 20.00 ч. на 2 септември.

Организаторите "БГ Саунд Стейдж" обещават великолепен спектакъл, включващ подбрани класики от огромния му и впечатляващ репертоар. Даларас е необикновен артист, пътешественик, неспокоен музикант, който твърдо вярва в индивидуалия характер на гръцката музика, в нейната сила и емоция, и в същото време в световното ѝ звучене. Неуморните му пътешествия пренасят музиката на Гърция по всички краища на света и го превръщат в най-успешния в световен мащаб гръцки изпълнител. Считан е за човека, който възражда стила ребетико и го прави популярен не само в Гърция, но и в целия свят. Даларас е провъзгласен също и за баща на гръцкия блус, дълбоко повлиян от гръцкия фолклор, като прибавя към песните си и интересни елементи от латино музиката и дори фламенко влияния. Работи с най-големите гръцки композитори, сред които Микис Теодоракис, Янис Маркопулос и Манос Хадзидакис. С Теодоракис издават заедно албум по стихове на Янис Рицос за пръв път през 1974 година след падането на Гръцката военна хунта.

Има над 40 албума в дългата си и блестяща кариера, първият още на 18-годишна възраст, който веднага се превръща в хит. С повече от 20 милиона продадени копия, напълно разпродадени зали из целия свят и колаборации със световни музиканти като Стинг, Брус Спрингстийн, Питър Гейбриъл, Пако де Лусия и Ал ди Меола, Йоргос Даларас си спечелва титлата на най-популярния и успешен гръцки изпълнител в световен мащаб. Пял е в едни от най-престижните зали по света - парижката "Олимпия", лондонския Royal Festival Hall, на стадион "Уембли". Два пъти пълни Олимпийския стадион в Атина с над 160 000 зрители – събитие, запомнено като единствено по рода си в Гърция. Кофи Анан го приветства като един от седемте посланици на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Програмата в Пловдив ще включва подбрани класики от огромния му богат репертоар – изключителен концерт, който показва най-важните етапи от живота на този велик гръцки певец. Оркестър от духови инструменти, китари, задължителното гръцко бузуки и вокалисти придружават Йоргос Даларас в този великолепен спектакъл.

Билети - в системата на Eventim.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички