Новият албум на Ибряма се задава в каталога на World Village


Новият албум на Ибряма се задава в каталога на World Village

8927

Новият проект на Иво Папазов-Ибряма се наричата "Танцът на сокола - Музиката на моя род".

Той ще се появи в каталога на известния британски лейбъл "World Village" този месец, съобщи за "MySound.bg" Виктор Лилов от мениджърската компания "Месечина Мюзик".


Предговорът към диска е написан лично от Джо Бойд (Joe Boyd),световно известен продуцент, издател и собственик на лейбъла "Hannibal Records".

Американецът е свързан и музиката, и с киното. Той нашумя както покрай работата си акустици като Ник Дрейк, Феърпорт Кънвеншън, Инкредибъл Стринг Бенд и Ричард Томпсън, така и с продуцирането на първия сингъл на Пинк Флойд - "Arnold Line", на албуми на Ар. И. Ем. и Били Браг. През 80-те даде сериозно рамо на трио Българка.   

Папазов пък сам е написал анотация към всяка една своя нова композиция. ”

"Танцът на Сокола - Музиката на моят род” е записан и смесен в студио “Акустична Версия” от Павел Болярски, мастерингът е на Румен Бояджиев, а за оформлението на албума са използвани  фотографии на Калин Руйчев.

Албумът съдържа мелодии, които Иво Папазов дълги години носи в себе си, без дори и да се надява, че един ден ще бъде възможно да ги запише.

“Това са мелодии, които се изпълняват в най-хубавите моменти от живота на човек. Изсвирил съм ги така, както ги чуствам днес. Моите изпълнения в този албум са модерна, различна интерпретация. Хубаво е обаче да се връщаме назад, за да не забравяме кои сме, от къде идваме и да запазим тази музика за нашите деца, за тези, които ще дойдат след нас”, казва Ибряма за музиката в новия си диск.

За пръв път Иво Папазов е представен пред света от Джо Бойд. През годините Ибряма се превърна в истински посланик на културата на своята страна, а неговите мелодии вдъхновиха и накараха многобройните му почитатели да се посветят на балканската музика.

През месец март 2005 след оспорвано гласуване от цял свят той спечели Наградата на публиката на "BBC - Radio 3". Отличието му бе връчено от неговия дългогодишен приятел Джо Бойд на официална церемония в Ню Кясъл.

След завръщането си в България Иво Папазов получи много награди между които „Специалната награда на БГ радио” за ролята му като посланик на българската музика по света.

Академичният съвет на специализираното висше училище по библиотекознание го удостои с почетното звание "Доктор хонорис кауза", а на 04.10.2005 Иво Папазов стана 117 по ред почетен гражданин на Стара Загора.

В мотивите от предложението за номинация на вестник "Старозагорски новини" пише: „Късмет за Стара Загора е, че от 20 години гражданинът на света Ибряма е старозагорец. Неговото феноменално изкуство обедини както никой друг етноси, партии, религии и народи, Иво Папазов прочу България и Стара Загора на планетата. Той е най-добрият наш посланик за един мирен и цивилизован свят”.

На 19.01.2006 бе поставена и звезда на името на Ибряма във Famous Алея на славата пред кино “Арена-Младост” в София.

През 2007 година "Месечина Мюзик" - мениджърската компания, която работи за виртуозния музикант, подписа издателски договор с международния лейбъл "Harmonia Mundi" за издаването на ”Танцът на Сокола - Музиката на моя род”.

Продукцията ще се разпространява в цял свят именно от "Harmonia Mundi", допълни още Лилов.

 

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички