Трети солов изстрел от Van Galen! Световната премиера на албума "Armageddon" вече е факт


Трети солов изстрел от Van Galen! Световната премиера на албума "Armageddon" вече е факт

1120

Дългоочакваният трети солов албум на Галин Беличовски - главен идеен и творчески двигател, аранжор и продуцент на Van Galen Band, имаше своята световна премиера на 29 ноември.

Дискът "Armageddon" - за България в каталога на "Орфей Мюзик", съдържа 9 инструментални композиции на китарния аксмен. Те са записани с мултинационална формация в състав:  Жаклин Бел - кийборди, също член на Van Galen Band, Атанас Атанасов - кийборди, Анди Рич - барабани, Мик Крупа - бас, Дейв Пърл - перкусия и Зулф - саксофон.

Звученето на славния групар продължава да е първокласен микс от класически рок, хард-ен-хеви и блус, но представен по-експериментално и модерно. Пиесите защитават своя автор едновременно и като композитор, и като китарист. Повелителят на жицата е приятно провокативен, достъпно иновативен и разкъсван от идеи, които споделя с любителите на китарноориентирания мускулест рок. Изсвирен с голямо сърце и с явна почит към струнните пиромани от предишни поколения, "Armageddon" е запис, който е в състояние да утоли жаждата на почти всяко настроение. Гальо говори перфектно без думи - само с китара, най-универсалния език: есперантото на рока.

"За заглавието е "виновна" Жаки (Бел, съпруга на Беличовски - б.р.) - обяснява Гальо  - защото още в началото на създаването на заглавното парче на нея ѝ заприлича на Армагедон". Според Библията, Армагедон е последната битка между Господ и Сатаната. На земята Сатаната ще бъде познат като "Звяра" или "Антихриста", за когото се споменава в Откровението на Йоан, където са описани и въпросните събития. Освен с библейското си значение, думата "армагедон" днес обозначава и апокалиптична катастрофа, която би довела до края на света.  

Както MySound.bg нееднократно писа, Галин Беличовски се подвизава в САЩ от години. Към днешна дата с Van Galen Band са базирани във Вашингтон. Последният албум на цялата група е "2020 - Vision".

В началото на "американската" си кариера,  Гальо печели китарно състезание, журирано от самия Слаш и известния продуцент Майк Клинк (Гънс ен Роузис, Мегадет , Мотли Крю). Парчето на Ван Гален бенд "Just  Another Weekend" се нарежда сред отличниците в Ernie Ball Battle Of The Bands.

Беличовски е член на American Federation Оf Musicians USA Аnd Canada, а и на ASCAP – най-голямата музикална компания за защита на авторските права в света. Свири и композира с китара Telecaster, специален модел под номер на негово име.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички