Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Защо закъсня концертът на ЕсЕмВи?


Защо закъсня концертът на ЕсЕмВи?

4910

Във връзка с двучасовото закъснение на концерта на бас триото ЕсЕмВи (SMV), който се състоя на 20 октомври в Зала 1 на НДК, "София Мюзик Ентърпрайсис" изпратиха следното пояснение:

“Закъснението в голяма степен бе причинено от допусната стратегическа грешка от страна на мениджмънта на артистите, а именно - не е бил взет под внимание факта, че един човек от екипа на ЕсЕмВи е гражданин на Уругвай. Всички останали членове на тур групата са американци и в момента са на турне, което преминава през редица държави в рамките на ЕС. Проблемът се е появил, когато екипът се налага да премине границата между Унгария и Сърбия, която не е член на Съюза. На уругвайския гражданин е отказан достъп в страната заради неиздадена входна виза за Сърбия. Това налага пътуване до България по обходен маршрут през Румъния. В такава ситуация неминуемо се получава сериозно закъснение вследствие на допълнителното натрупване на километри, неудобното разписание на ферибота Бекет-Оряхово и факта, че изтичат позволените часове за кормуване без почивка на шофьорите.

Всичко това наложи изпращането на специален автобус от наша страна, който да осигури транспортирането на музикантите и техния екип от Оряхово до София. При наличие на подобни форсмажорни обстоятелства, организатирът е безсилен да съдейства, тъй като поема отговорността за артиста (според подписан изричен договор) единствено за времето от момента на стъпването му на наша територия до напускенето му на пределите на България.

Оценяваме като грешка това, че хората не бяха допуснати във фоайето на НДК своевременно, но причина за това беше, че охраната на НДК изчакваше всички посетители на изложението "Стройко” да си тръгнат, за да пуснат в сградата публиката за концерта.

Въпреки че вината за закъснението на концерта не е наша, "София Мюзик Ентърпрайсис" като отганизатор на събитието се извинява на всички за причиненото неудобство. Благодарим на тези, които проявиха нужното търпение и дочакаха началото на концерта. Едно поне е сигурно - ЕсЕмВи на живо в България бе едно от най-стойностните събития, които някога са се случвали в нашата музикална история.”

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички