Analogue Girls. Desperate Daughters с дебютен албум, представят го с минитурне


Analogue Girls. Desperate Daughters с дебютен албум, представят го с минитурне

2176

Дарк инди дуото Desperate Daughters издава дългосвирещия си дебют "Analogue Girls" на 21 октомври.

В негова подкрепа експерименталният електронен проект се отправя на минитурне, първите спирки от което са София (21 октомври, "Топлоцентрала") и Пловдив (23 октомври, "БиБоп Кафе"). Гост на момичетата в Града на тепетата ще бъде сръбският ембиънт/дроун артист overdriven dreams, чиято мрачна атмосфера пренася слушателите в непознато измерение на собствената им душа.

Katya Muha и Raya Baya са активни от 2019 година, като работят дистанционно между София и Амстердам.

Katya Muha е певица с опит в метъл и дарк уейв проекти, която паралелно се занимава с класическа музика. Raya Baya е тромпетистка и продуцентка с богат опит в разнообразни стилове и формации - от етно, през джаз, до електронни проекти. Двете черпят вдъхновение от разнообразни жанрове като джаз, водевил и електронна музика, като създават уникална ъндърграунд звучност, наподобяваща хипнотизиращ саундтрак, пропит с мрак и мистичност.

През 2021 година Desperate Daughters са сред победителите в конкурса Music Elevator за нови български групи, който ги среща с Иван Шопов в ролята на ментор. Дуото има концертни изяви в Sofia Live Club, Sofar Sounds в Бургас, Radar Festival във Варна и др. В последната година Katya Muha и Raya работят усилено по издаването на дебютния си албум. През септември той беше огласен от синглите "Mirror" и "Ophelia", вторият в колаборация с Иван Шопов (Balkansky, Trigaida, Cooh), който също е отговорен за миксинга и мастеринга на целия албум. "Analogue Girls" включва девет песни.  

За повече информация относно албума и предстоящите концерти, последвайте страниците на Desperate Daughters в Instagram и Facebook.

Билетите за 21 октомври на https://epaygo.bg/2053104119

Desperate Daughters в Spotify: https://open.spotify.com/artist/3GG3cAHzdVytlx9znn9igq
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички