Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Billboard обяви Taylor Swift за най-успешната изпълнителка на 2022 година


Billboard обяви Taylor Swift за най-успешната изпълнителка на 2022 година

1562

Taylor Swift изпрати забележителна година с множество спечелени награди и милиони продажби на десетата си студийна колекция "Midnights".

Американското списание Billboard призна Taylor за най-успешната певица при разкриването на класацията си за 2022 г. Както MySound.bg вече писа, "Midnights" отбеляза най-високия дебют на изпълнителката досега. Още преди да е приключил денят на премиерата, дискът разби рекорда на Spotify, Аpple Music и Amazon Music за най-стриймван албум за ден в историята на музикалните платформи. Според световните рекорди на Гинес оригиналната и 3 a.m. версията на "Midnights" събраха общо над 184 милиона слушания само в Spotify, заради което Swift беше обявена за най-слушания артист в рамките на 24 часа. В "Midnights" певицата изненада феновете си и с дуeт с Lana Del Rey – баладичното парче "Snow On The Beach". Песента се оказа най-високия дебют на женска колаборация в историята на Spotify, надминавайки сътрудничеството на Ariana Grande и Lady Gaga  "Rain Оn Me“.

Невиждан досега триумф Taylor отбеляза и с окупирането на целия топ 10 на класацията Billboard Hot 100 само за седмица, измествайки поп кралицата Madonna като изпълнителката с най-много парчета в листата. Swift се изравни и с Barbra Streisand за най-много №1 албуми в Billboard 200 сред жените (11) и стана единственият музикант, който прекара цяла година начело на Billboard Artist 100. С водещия сингъл в "Midnights" – "Anti-Hero", тя подобри още едно свое постижение. Парчето е вече три поредни седмици на върха на британските музикални класации, което го превърна в най-успешния сингъл на Swift в Обединеното кралство до момента.

Предишните две студийни заглавия "Folklore" и "Evermore" дадоха началото на преминаването на американката към фолклорната и алтернативната музика. Миналата година изпълнителката потроши постижението, поставено между 1965 и 1966 г. от Бийтълс. "Fearless" (Taylor's Version), "Folklore" и "Evermore" достигнаха №1 във Великобритания в рамките на 259 дни, подобрявайки рекорда от 364 дни на легендарната британска група. Swift удържа и челната позиция в Billboard 200 с диска си "Еvermore", като се нареди под №3 с "Folklore". Окупирайки тези две позиции, тя официално бе обявена за "първия артист-жена с 2 албума в Top 3 на Billboard 200 от 1963 година". Абе, това, русичкото, което самите Деф Лепърд го поканиха да им партнира, и дето модерните млади му викат Тей Тей, дали ще си даде почивка и е ли възможно да се самонадскочи - такива и други подобни въпроси се завъртяха в главите на мнозина още миналата година, а отговорите им дойдоха тази. "Midnights" беше обявен за най-продавания албум за 2022 г. Освен това феновете на госпожицата закупиха и 500 хиляди плочи. Това превърна изданието в най-продавания винил за последните 30 години. То събра и най-много излъчвания в Spotify, "Дийзър", "Амазон прайм" и "Епъл Мюзик" за един ден. "Когато чух нейната песен "Love Story" - спомня си фронтменът на Деф Лепърд Джо Елиът - базирана на историята на Ромео и Жулиета, стоях безмълвен. Самият факт, че 18-годишна тийнейджърка може да напише нещо толкова красиво, ме порази", завършва рокаджията, явно още тогава осъзнал, че няма таван за това момиче, популярно и с прякора си Блонди. Дали е бил прав, може би става ясно от една реплика на режисьора Андрю Доминик.

Попитан защо е кръстил филма си, посветен на Мерилин Монро "Блонд", а не "Блонди", той къде на шега, къде на сериозно отговаря: "Защото тогава всички щяха да мислят, че той е за Тейлър Суифт".

Снимка: Animato Music/UMG

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички