Доц. Дарияна Куманова ще обучава певци и композитори в България, завръща се с нов, ексклузивен мастър клас


Доц. Дарияна Куманова ще обучава певци и композитори в България, завръща се с нов, ексклузивен мастър клас

2149

След огромния успех на нейния първи мастър клас за академия "Живей елегантно", доц. Дарияна Куманова се завръща с нов, още по-специален курс. 

На 5 ноември, грандамата на модерната музика и една от най-влиятелните жени в индустрията в Италия, ще разкрие основите стъпки в създаването и продуцирането на музика. Актуален акцент в събитието ще бъде създаването на композиция, музикална продукция и аранжиране на музика.

Мастър класът "АБВ на артиста" ще се фокусира и върху правилата за дистрибуция на песни, мелодии и аранжименти, които са неразделна част от популяризирането на музика и достигането ѝ до широк кръг хора на международно ниво. Куманова ще представи и ролите на музикалния продуцент и мениджър, като ще обясни разликите между тях и дейността им за артиста. По време на специализираното обучение тя ще прослуша и оцени таланти, изкушени от създаването на своя авторска музика и желанието за световна сцена. Доц. Куманова ще даде професионални насоки на всеки един от тях, като стимулира индивидуалността им. До нея ще е и композиторът от звукозаписното студио на маестра Куманова в Италия, Джовани Латерца, от когото се очакват също практични указания за структурирането на музикалното произведение, съобразени с модерните тенденции за писане на музика.

Като специален комплимент към творческите личности в мастър класа, доц. Дарияна Куманова и Джовани Латерца ще покажат как се създава музикалния аранжимент на песен и ще направят анализ на такъв от авторски композиции на участници в обучението.

Бъдете част от събитието: 5 ноември/ от 10.00 до 16.00 часа/ академия "Живей елегантно"

Повече за Дарияна Куманова

Доц. Дарияна Куманова, под чието ръководство младата българка Ника Парис изгря на европейската сцена, е готова отново да намери своята бъдеща голяма звезда. Маестра Куманова е една от най-влиятелните жени в артистичния живот на Италия с над 20-годишен опит на международната музикална сцена. Академичната си длъжност придобива в академията на Санремо. 7 години по-късно дирижира оркестъра на Санремо като единствената жена диригент тогава и четвъртата жена диригент в 70-годишната история на фестивала. Към момента доцент Дарияна Куманова управлява собствено музикално училище в Милано, където се обучават част от бъдещите звезди на фестивала.

Тя е носител и на редица отличия в областта на изкуството като т.нар. музикален "Оскар" – наградата "Давид на Донатело", връчен ѝ за оригиналната песен във филма "Сибирско възпитание" на Габриеле Салваторе (в главната роля Джон Малкович). Има "Златен лъв" от фестивала във Венеция за професионални успехи в областта на музиката и културата. Удостоена е с най-голямото лично и професионално отличие за една дама "Жена на годината" в Италия (в категория "Изкуство").

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички