Gaudeamus igitur: "Картини от България 7" в "Картини от една изложба" на Сергей Шишов


Gaudeamus igitur: "Картини от България 7" в "Картини от една изложба" на Сергей Шишов

927

Стана традиция за нас да се присъединим към честванията на Студентския празник като дадем трибуна на млади творци да се изявят с най-новата си музикална продукция, припомня Сергей Шишов, титулярен водещ на предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба".

И така, 14 студенти, към които се присъединяват преподаватели и възпитаници от департамент "Музика" на Нов български университет, курсове "Електронна и компютърна музика" и "Тонрежисура" с ръководители проф. д-р Симо Лазаров и доц. д-р Росица Бечева, се наемат да пресъздадат с изразните средства на електрониката за седми пореден път красивите моменти и преживяванията си из България, въплъщавайки неповторимата атмосфера на творческия си устрем.

В албума "Картини от България 7" откриваме тяхното желание за съзидание и надежда. Многообразието на живота предлага разностилни композиции, носещи специфичната звукова среда, и това са композиции, обединени от темата за България. Всеки един от младите музиканти по своему чувства това привличане към природата и чувството си за принадлежност към историята, към хората. Всеки от тях по свой начин изразява това отношение и така в техните композиции оживяват Орфеевите напеви, красотата на Родопа планина и хората с техните помисли и чувства.

Използвайки различни тембрални и стилови средства, изразяващи личното им отношение и пречупена през призмата на динамичния живот, музиката ни въвежда във вселената на фантазията, в мисловните усещания на всеки от творците и отразява душевните пориви на младите творци.

Премиерата на албума "Картини от България 7" (обложката на снимката) ще се състои в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 10 декември, след новините от 21.00 ч.

Същевременно това ще бъде заключителната част от ХXI Международен форум-фестивал "Вселената на компютърната музика 2022".
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Михаела Маринова - "До безкрай"

Видео


Албуми


Михаела Маринова - "До безкрай"

Две години след дебютния си диск "Стъпка напред", Михаела Маринова е готова с втори албум, озаглавен "До безкрай"....

Най-четени новини


виж всички