Йоханесбург на три езика: The Brother Moves On в София по покана на Stretch и Alarma Punk Jazz


Йоханесбург на три езика: The Brother Moves On в София по покана на Stretch и Alarma Punk Jazz

1642

Как звучи нощта в Йоханесбург, Южна Африка?

Поне на три езика: тсвана, кхоса и зулу, според The Brother Moves On, съчетаващи алтернативния афро-блус с атмосферични акапели и черпещи с пълни шепи от наследството на южноафриканската джаз сцена.

И все пак, коя е групата, която от 21.00 ч. на 12 ноември в Sofia Live Club ще изпълни петгодишното си обещание за незабравимо гостуване в София?

"Гардиън" и "Мейл" ги наричат "най-значимата група в страната". За колегите им те са "последната истинска банда на протеста". Джайлс Питърсън, гуруто от BBC6 Music, една от най-влиятелните фигури в градската музика днес, поверява на фронтмена им продукцията на афро-джаз компилацията "I ndaba Is" на лейбъла Brownswood Records, която е свидетелство за истинската революция, която се извършва на съвременната южноафриканска сцена днес. А след като Шабака Хъчингс ги взема на турне и включва двама от тях в Shabaka & The Ancestors, The Brother Moves On вече са част и от лейбъла му Native Rebel. Новият им албум  "S/he Who Feeds You... Owns You" излезе на 28 октомври - само две седмици преди визитата в София. Протестен арт-рок, афробийт, спиричуъл театър, пънк-джаз или нещо друго? Вместо да лепим още етикети, каним всеки зажаднял за нов внос меломан да открие звука на The Brother Moves On за себе си и да презареди с нова и проверено добра енергия.    

Другото страхотно име в афиша за вечерта е Джошуа Айдехен - един от обичаните гласове на Лондон, който след "клубните" си албуми си с Benin City, Hugh и LV и гостуванията си в още дузина проекти (в това число почти всички албуми на Sons Оf Kemet и The Comet Is Coming на Шабака), вече пуска синглите от дългоочаквания си солов албум, пълен с денс химни на надеждата за космополитите от третото десетилетие. В София кръстникът на Stretch ще представи сет, включващ разнообразен материал за танцуване от своите проекти.

Градските пеещи призраци Stretch и Alarma Punk Jazz продължават едновременно две линии в нано-вакханалиите си. От една страна са незабравимите гостувания на легендарни африкански музиканти (Басеку Куяте, Кинг Аишоба, Сибусиле Каба, Tamikrest). От друга - серията концерти на проекти, нашумели покрай съвременната лондонска джаз сцена. Афро-рок в джаз алтернатива straight outt a Johannesburg и лондонска поезия върху северен бийт са стиловете, отправящи покана към всички меломани за среща в Sofia Live Club на 12 ноември. Заедно с това, Stretch и Alarma Punk Jazz изпълняват обещанието си да доведат в София всички проекти на музикантите около Шабака Хъчингс - най-значимата фигура и основен двигател на лондонската джаз сцена с неговите Sons Оf Kemet, The Comet Is Coming и Shabaka & The Ancestors. След квартета на Теон Крос миналия октомври и Soccer 96 на 1 юни, на 12 ноември (втората събота на месеца) идва ред на новите качествени маркови попълнения в душите на ценители, откриватели или просто танцуващи.

Линк към събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/1877801942555531/

Линк към билетите:

https://epaygo.bg/3859926622 и каси EasyPay- 25лв. /30 лв./ 35 лв.

The Brother Moves On: Sofar Sessions с Shabaka Hutchings:

https://www.youtube.com/watch?v=gcczO9Bho6M

Joshua Idehen - "Klashnekoff":

https://www.youtube.com/watch?v=4QVetnVYa7U

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички