Конкурс на БНР за статуетка за наградите "Пролет"


Конкурс на БНР за статуетка за наградите "Пролет"

1681

Българското национално радио обяви конкурс за създаване на пластичен проект на статуетка на награда в конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет".

Пластичният проект на статуетката трябва да бъде в мащаб 1:1 и с височина до 30 см. Той може да е изработен от подходящ за целта материал и да предвижда и материала за същинското изпълнение на статуетката. Трябва да има възможност и за надпис, който ще бъден уточнен допълнително. Проектът трябва да позволява икономически изгодно производство на екземпляри на статуетката по поръчка на БНР.

В конкурса могат да участват кандидати от цялата страна – работещи професионално в областта, студенти, художници и скулптори, без ограничения.

На спечелилия конкурса автор ще бъде присъдена парична награда в размер на 3 000 лева.

Участниците трябва да декларират съгласието си в случай, че проектът им спечели, да отстъпят на БНР изключителното право да изработва екземпляри от статуетката или да възлага такава изработка на трети лица.

Документите за участие в конкурса са: кратка биографична справка за кандидата, пластичен проект на статуетката съгласно условията на конкурса и кратко писмено обяснение на авторовата идея, заложена в създаването на проекта.

Проектите ще бъдат оценявани от жури, съставено от представители на Българското национално радио и Националната художествена академия.

Срокът за подаване на предложенията (документите заедно с пластичния проект) е до 17.00 часа на 29 август в деловодството на Българското национално радио.

В 3-дневен срок след изтичане на срока за подаване на предложенията журито ще разгледа и оцени постъпилите проекти. За резултата от своята работа журито ще състави протокол, въз основа на който ще се приеме решение за определяне на печелившия кандидат.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до 1 септември на сайта на Българското национално радио www.bnr.bg и на сайта на Националната художествена академия www.nha.bg . В 14-дневен срок след приключване на конкурса ще бъдат върнати проектите на участниците, които не са спечелили.

Критериите, по които селекционната комисия ще оценява, са художествени достойнства и атрактивност на предложения проект, както и близост до идеята на наградите за нова българска поп и рок музика "Пролет".

Повече за конкурса "Пролет" на Българското национално радио - ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Михаела Маринова - "До безкрай"

Видео


Албуми


Михаела Маринова - "До безкрай"

Две години след дебютния си диск "Стъпка напред", Михаела Маринова е готова с втори албум, озаглавен "До безкрай"....

Най-четени новини


виж всички