Мрачният култ The Ocean с концерт в София


Мрачният култ The Ocean с концерт в София

1875

Поредният десант на The Ocean в България предстои в столичния клуб Mixtape 5 от 19.00 ч. на 26 септември, известиха организаторите Wrong Fest.

Базираният в Германия музикален колектив The Ocean (Collective) изследва дебрите на тежката и мрачна музика от 20 години. Ровейки в дълбините на човешкото съзнание, космоса, битието и небитието, музикантите разгръщат величествени пиеси, отекващи с тежестта на техния почерков пост метъл. Отдавна разпънали рамките на стила и с 9 горещо посрещнати от критика и фенове албума зад гърба си, днес те са стил сами по себе си - разливат прогресив метъл търсения със смазващата звукова чистота и тъмна тежест на пост и слъдж метъла. През 2020 г., в разгара на пандемията съставът издаде втора част на концептуалния си албум "Phanerozoic" – толкова въздействащ запис, че и без подкрепата на мащабно турне и каквато и да е концертна дейност, той влезе в Топ 10 на класацията за албуми на Германия. Първото им турне от три години насам ще ги срещне отново с българските фенове – според тях самите едни от най-вдъхновяващите публики, пред които са свирили.

Metal Hammer твърди, че LLNN е една от 10-те най-важни и силни пост-метъл групи. Revolver описва звука на датчаните като лавинообразни басови грохоти, които се стоварват под ритъма на тежки, агресивни и яростни барабани, удрящи планетата ни със силата на Кинг Конг, а доминиращите синтезаторни ефекти предизвикват атмосферата и пейзажите на пост-апокалиптични и дистопични фантастики, вдъхновени от композитори като Брад Фидел, Вангелис, Джон Карпентър и визиите на Стенли Кубрик.

Playground е прогресив рок група, базирана в Ротердам и Атина. Музиката ѝ е съвкупност от тежък и меланхоличен алтернативен метъл с електронни елементи. Формират жанр, който се противопоставя на звука, сравняван с изпълнители като Deftones и Massive Attack, Karnivool, The Ocean и Moderat.

Билети могат да бъдат закупени в мрежата на Билет.бг -http://wrongevents.bilet.bg/; както в The Wrong Bar и в магазини "На тъмно".

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички