Почина изпълнителката на "Флашданс" Айрин Кара


Почина изпълнителката на "Флашданс" Айрин Кара

3196

Носителката на награди "Оскар" и "Грами" певица, актриса, певица, текстописец и продуцент Айрин Кара (Irene Cara) почина в дома си във Флорида на 63-годишна възраст.

За кончината ѝ извести нейната представителка Джудит Муус с публикация в официалния профил на изпълнителката в Туитър. "С дълбока тъга от името на семейството съобщавам за смъртта на Айрин Кара. Причината за смъртта ѝ към момента не е известна и ще бъде оповестена, когато има информация - написа тя, допълвайки: "Тя беше красиво надарена душа, чието наследство ще живее вечно чрез музиката и филмите ѝ".

Айрин Кара придоби популярност заради изпълнението и съавторството на песента "Flashdance... What A Feeling" от филма от началото на 80-те години "Флашданс". Тя получи наградата на Американската филмова академия за най-добра песен през 1984 г., а също така спечели и две отличия "Грами". Три години по-рано Кара представи и едноименната песен "Fame" от филма "Слава" на Алън Паркър, където изигра и една от главните роли - тази на Коко Ернандес. Това нейно изпълнение също бе номинирано за "Оскар" за оригинална песен, както и друго парче от "Слава", изпято от Айрин - "Out Here Оn My Own". То бе номинирано за "Грами" в категориите за най-добър нов изпълнител и най-добра поп изпълнителка. Образът на Коко е до голяма степен автобиографичен за Кара, която се изявява на сцената и телевизионния екран от ранна детска възраст. 

Родена през 1959 г. в Бронкс, Ню Йорк, изпълнителката продължи да работи като певица и беквокалистка на Лу Рийд, Джордж Дюк, Вики Сю Робинсън и в следващите десетилетия, но никога повече не достигна славата от 80-те години.

Снимка: ВВС 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички