Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Потокът на времето в албума "The Slow Rush" на Tame Impala


Потокът на времето в албума "The Slow Rush" на Tame Impala

1229

През 2007 година мултиинструменталистът и продуцент Kevin Parker замисля проекта за хип-хоп и психеделична музика Tame Impala, Западна Австралия.

Kevin е популярна фигура сред по-младото поколение, носител е на 39 престижни музикални награди, сред които BRITs и Rolling Stone, а за свои влияния посочва David Fridmann и Max Martin, групите The Flaming Lips и Supertramp,  както и Aphex Twin и Squarepusher. Неговото име откриваме в сътрудничество с музиканти като Rihanna, Lady Gaga, Kanye West, Mark Ronson и Mick Jagger.

В своето звукозаписно студио Kevin съчинява, записва, изпълнява и продуцира цялата музика на проекта. След поредица от сингли и EP-та, дебютният студиен албум "Innerspeaker" е издаден през 2010 г., като получава златен сертификат в Австралия и е добре приет от слушателите и специализираните издания. Вторият албум на Tame Impala "Lonerism"(2012) също се оказва успешен, добива платинен статус в Австралия и номинация за наградата "Грами" за най-добър алтернативен музикален албум. Следващото издание "Currents" е представено през юли 2015 г. и подобно на своя предшественик печели наградите ARIA за най-добър рок албум и албум на годината в Австралия.

Така стигаме до най-успешния албум "The Slow Rush", или "Бавно бързане", на проекта Tame Impala. Kevin Parker споделя: "Реших да използвам неща от напълно различни стилове и светове така, както би го направил само един хип-хоп продуцент. Да бъде почти колаж". Kevin се осланя на дигиталната технология и звуковата палитра от жанрове като ар-eн-би, хип-хоп, електро и техно и представя нещо като прог поп, признавайки, че същността на психеделичното изживяване отдавна се е изместила от рок арените към денс клубовете.

Основната тема в албума "Бавно бързане" е "потокът на времето", как то може едновременно да взема и да дава неща през целия живот на човека, при което много от песните имат измеримост на няколко нива: мелодиите създават идилично късно следобедно настроение, което може да забули вътрешната турбуленция, съмнението и емоционалната сложност, спотайваща се в думите, за да се получи своеобразна звукова еуфория.  Сред текстовете откриваме важни събития от живота на Parker, включително брака му, но също и по-мрачни теми, каквато е смъртта на баща му, станала повод за "катарзисно размишление" около тяхната сложна връзка, за желанието му да има повече време да прави по-стойностни неща с живота си, за силата на носталгията и за страха да загуби своята харизма.

"The Slow Rush" заема трето място в меродавната американска класация за албуми "Билборд 200", оглавява класациите в Австралия, Португалия и Шотландия и е номиниран за наградата "Грами" в категорията за най-добра алтернативна музика.

Сергей Шишов ще го представи в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" в събота, 24 юни, след новините от 22.00 ч. 
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички