Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Sofia Live Festival добавя Benny Sings, Roni Size и Woomb в колоритната си програма


Sofia Live Festival добавя Benny Sings, Roni Size и Woomb в колоритната си програма

1418

Неповторимият нидерландски изпълнител Benny Sings и дръм-ен-бейс легендата Roni Size пристигат, за да оглавят втория ден на Sofia Live Festival.

На 24 юни ще чуем за първи път едно от водещите имена на култовия лейбъл Stones Throw Records - Benny Sings, а веднага след него на главната сцена ще се качи дръм-ен-бейс величието Roni Size. Най-новото попълнение в съботния ден ще е дебютиращото на българската сцена дуо Woomb.

Benny Sings изгражда името си като певец, композитор и продуцент през последните две десетилетия и получава множество суперлативи за албума си "Music" (2021). Той усъвършенства характерния си звук, като го превръща в колоритен каталог, който му печели последователи в световен мащаби фенове, сред които John Mayer, Anderson Paak и Jamie Cullum. През годините Benny Sings си сътрудничи с артисти като Kenny Beats, Cory Henry, PJ Morton, Marc Rebillet, Emily King, Goldlink, Free Nationals, Mayer Hawthorne, Surfaces, Mocky, Made in Tyo и Rae Khalil & Cornelius. Той е съавтор и продуцент на куп платинени сингли и албуми, оглавяващи класациите. Музиката му се появява и в култовите сериали "Girls" и "Love Life" на HBO и "Easy" на Netflix.

След двете суперуспешни гостувания у нас през 2008 и 2012 година, легендарният дръм-ен-бейс диджей и продуцент Roni Size ще зарадва отново феновете на по-твърдия електронен звук. Британецът става популярен през далечната 1997 година като основател на Reprazent и е един от хората, които стоят в основата на дръм-ен-бейс движението. Роденият в Bristol, Ryan Owen Granville Williams е син на емигранти от Ямайка. След като е изхвърлен от училище на 16-годишна възраст, той започва да се занимава с музика сериозно. Заедно с DJ Krust, DJ Die и DJ Suv основават лейбъла Full Cycle Recordings. През 1997 г. излиза дебютният албум на Reprazent  -  "New Forms", който става платинен и им носи престижната британска награда Mercury. Следващият им сериозен запис излиза под името "Inthe Mode", в който участват изпълнители като Method Man, Zack dela Rocha от Rage Against The  Macine и бийтбоксърът Rahzel. До ден-днешен Roni Size не забавя темпото си и продължава да обикаля световните клубни и фестивални сцени. През 2019 г. той работи съвместно с Rag n Bone Man по култовото парче "Calling", което Sky Sports избират за "звука на лятото" и излъчват многократно по техните канали.

Woomb е движещо се между Лондон и София дуо, съставено от младия вокалист и композитор Христо Йорданов и Георги Линев, по-добре познат от проекта си Kan Wakan, стигнал до световно признание с трите си албума. Първата им колекция от песни е деликатна смесица от електроника и дрийм поп елементи, вдъхновени от общите влияния, които Йорданов и Линев намират помежду си – Cocteau Twins, Bjork, Nick Drake, Slowdive, Brian Eno и Portishead.

С излизането на дебютния албум "Super VanVacation" през септември 2011 г., 1000 mods взривяват европейската музикална рок сцена със своята тежест, чудовищни ритми и любов към винтидж звученето. Още тогава бандата дава заявка, че ще е пример и вдъхновение за цяло поколение музиканти. С втория си албум "Vultures" групата отново показа невероятните си творчески умения в създаването на песни и очарователния си подход към тежката музика. "Repeatedexposureto…" се приема като безспорен шедьовър както от стари, така и от нови фенове. 2020 г. се оказва ключова за 1000 mods. Техният дългоочакван четвърти студиен диск "Youth Оf Dissent", продуциран от легендарния Мат Бейлс (Pearl Jam, Mastodon, Isis, Soundgarden и т.н.), разчупва времевото пространство, постигайки невъзможното: Пътуване във времето до славните 90-те и легендарното избухване на гръндж рока. Примитивен, оригинален и вдъхновяващ, техният тогава новооснован стил на писане на песни мигновено привлича по-широка аудитория, като среща голям ентусиазъм от страна на феновете и международната музикална преса.

Организаторите припомнят, че тазгодишното издание на Sofia Live Festival ще се проведе на "Арена София" на 23, 24 и 25 юни. В афиша на събитието са още брилянтният Chet Faker, UNKLE, Wax Tailor, Alina Pash, Love’n’Joy, 1000 names, Me Аnd My Devil, Страхил ВелчевKiNK заедно с Rachel Row, Nocktern, Bulgarian Cartrader и Vianne.

Еднодневни билети по 35 лв. и по 80 лв. за трите фестивални дни и могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси. След изчерпване на количеството им, редовната цена ще е 45 лева за еднодневен билет и 110 лева за тридневен пропуск.

Програмата по дни:

23 юни

Love’n’Joy
Me Аnd My Devil
1000mods
UNKLE
KiNK & Rachel Row

24 юни

Woomb
Nocktern
1000 names 
Alina Pash
Benny Sings
Roni Size

25 юни

Vianne
Bulgarian Cartrader
Wax Tailor
Chet Faker

Фестивалът е част от "Календар на културните събития на Столична община" 2023 г. и се провежда в партньорство с Go Guide и с финансовата подкрепа на националния фонд "Култура" (National Culture Fund, Bulgaria).

Повече информация и всички новини около Sofia Live Festival - на страницата на събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/sofialivefestival 

и Инстаграм профила: 

https://www.instagram.com/sofialivefestival

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички