Street Music Fest качва на сцената уличното изкуство за първи път - на столичния площад "Славейков" между 19 и 21 май


Street Music Fest качва на сцената уличното изкуство за първи път - на столичния площад "Славейков" между 19 и 21 май

1171

Първият фестивал на улична градската култура ще се проведе на столичния площад "Славейков" от 19 до 21 май (петък, събота и неделя).

Хората, които придават колорит и радост на нашия град, ще бъдат обединени в цветен и весел форум, който ще събере на едно място музика, стрийт арт, фотография, цирково изкуство, танцови и театрални изпълнения и много други забавления от туптящото сърце на града - улицата. Да работиш на улицата, е най-свободната и независима форма на изразяване,. Този път са избрали десетки талантливи артисти. Street Music Fest ги качва на сцена, аплодира професионализма им, вади имената от анонимност с огромното желание те да станат популярни сред още повече хора. Много от големите световни звезди са тръгнали именно от стрийт изкуството – ZAZ и DUB FX са само две от имената, които с гордост поставят този факт в официалните си биографии. 

Колоритът на София - любимата дама с цигулката, чудесният господин с акордеона, суперталантливите брейк танцьори, романтичният саксофонист, зашеметяващите циркови артисти, вдъхновяващите хлапета с графити картините – тези незаменими персонажи от градските ни разходки не само ще се съберат на едно място, а ще имат и своята заслужена сцена на площада. В рамките на три дни те ще представят своето изкуство и ще получат заслуженото признание и овации за своята работа.

Sofia Graffiti Tour, които са партньори на фестивала, ще организират обиколка из града, която ще включва всички емблематични улични произведения на изкуството в София, както и изложба на място с творбите на петима изтъкнати улични артисти.

Иван Шишиев от "Етюдите на София" ще води мастър клас по улична фотография и изложба на негови снимки, уловили пулса на града. Разбира се, тук ще бъдат и танцьорите, циркови и театрални изпълнения, много яки изложители на градско приложно изкуство. И за още по-голямо удоволствие ще приветстваме и "творбите" най-добрите в изкуството на уличната храна и напитките. Ще бъде пъстро и забавно за всички, уверяват организаторите.

Събитието се провежда с любезната подкрепа на Столична община - Столична програма "Култура".

Street Music Fest е запазена марка и се организира от Mish Mash Fest – фестивал на таланта и добрия вкус, който вече 7 години задава стандарти в хендмейд базарите в България.

Повече за събитието: https://fb.me/e/44ne0GEyH

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички