Айрън Мейдън ни връщат 20 години назад


Айрън Мейдън ни връщат 20 години назад

4996

След мигновените продажби на поредното опустошително турне на Айрън Мейдън (Iron Maiden) "Somewhere Back In Time World Tour ‘08" и достигналото до първо място тяхно DVD "Live After Death", сега "EMI/Анимато Мюзик" издават специален албум, който проследява първото десетилетие от невероятната кариера на групата.

Той включва някои от най-известните парчета от първите седем продукции на Мейдън, както и лайв изпълнения, записани в периода 1980-1989 и е озаглавен "Somewhere Back In Time".

За да могат предварително по-младите фенове да се запознаят и оценят качеството на тези записи, "EMI" дават уникална възможност на всички желаещи да свалят безплатно и чуят три пъти целия албум с високо качество от официалния сайт на бандата www.ironmaiden.com.

Ето какво споделя мениджърът Род Смолууд за този иновативен подход:

"Мейдън имат значителен каталог, който се цени високо както от феновете, така и от медиите. Но си даваме сметка, че голяма част от непрестанно увеличаващата се фен база са млади хора, които не са запознати с всичките ранни албуми и именно заради тях създадохме тази колекция. Много от феновете ни дори не са били родени по време на издаването на тези продукции и е изненадващо, че въпреки това знаят почти всички текстове и пеят заедно с нас по време на концертите!

Искаме децата днес да чуят и усетят музиката както ние едно време, когато настървено проверявахме в музикалните магазини – висококачествен саунд, съпоставим с времето и средата, така че да могат да възприемат в дълбочина целостта и стойността на музиката и текстовете, които превърнаха Айрън Мейдън във феноменална банда. А едва ли има по-добър начин от даунлоуд с много високо качество.“

Престижното музикално списание "Billboard" публикува специална притурка за Мейдън в изданието си на 17 май.

Тя е 40 страници и съдържа преглед на настоящото световно турне "Somewhere Back in Time", бандата и най-важните хора около нея, както и тяхната богата история.

Освен това заглавието на списанието за пръв път е изписано по друг начин: в стилистиката на логото на Айрън Мейдън.

Още от Метъл


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички