Ирландската пост-рок сензация God Is An Astronaut се завръща в България през септември


Ирландската пост-рок сензация God Is An Astronaut се завръща в България през септември

1289

Ирландската инструментална пост-рок група God Is An Astronaut се завръща в България за концерт в столичния клуб Mixtape 5 от 20.00 ч. на 28 септември.

Има няколко основни причини за нейното европейско турне, както и конкретно да посетим концерта им в София, припомнят  организаторите на събитието Wrong Fest:

1. 20 години от създаването на God Is An Astronaut
2. 11-ти пореден студиен албум - "Somnia"
3. Събиране на класическия състав на групата от 2005 година, когато хвърлят бомбата "All Is Violent, All Is Bright" и буквално се превръщат в култ.

God Is An Astronaut е основана от двамата братя Кинсела - Нилс (бас, китари, визуални ефекти) и Торстен (вокали, китари и кийборди) в Кънтри Уиклоу през 2002 година. Още от самото си създаване, ирландскoто трио е запазило ролята си като една от водещите инструментални групи на световната музикална сцена. Стилът на формацията вплита елементи на електронна музика, краут и спейс рок, като силно напомня на легендарната експериментална немска формация Tangerine Dream. God Is An Astronaut комбинира интензивния си инструментален рок с ефирни и емоционални звукови пейзажи, великолепна динамика, пресичащи мелодии, които са синхронизирани с впечатляващи светлинни и визуални ефекти. Групата вече има 11 студийни албума, като последният "Somnia" се появи през ноември 2022 година.

Билетите струват 40 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на www.bilet.bg (www.wrongevents.bilet.bg) както и физически в The Wrong Bar София или магазини "На тъмно" в цялата страна. В деня на събитието и на място ще струват 50 лв.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички