Китаристът на Saliva почина от мозъчен кръвоизлив по време на турне


Китаристът на Saliva почина от мозъчен кръвоизлив по време на турне

1212

Китаристът Уейн Суини (Wayne Swinny) - един от оригиналните членове на Saliva, е починал на 59-годишна възраст.

Трагедията връхлетя музикантите докато са на турне и е трябвало да свирят в Питсбърг. Преди концерта Суини изпада в тежко състояние. Той е открит от колегите в стаята му и е транспортиран до местна болница. Там е диагностициран със "спонтанен мозъчен кръвоизлив" и е вкаран в интензивното отделение. Няколко часа след това обаче от групата съобщават, че китаристът им е починал. "С огромна тъга ви съобщаваме за смъртта на нашия брат Уейн Суини. Той почина този следобед от спонтанен мозъчен кръвоизлив, докато бяхме на турне - се казва в официално съобщение в социалните канали на Saliva - Подробности за погребението ще съобщим скоро. Уейн ще липсва на всички ни. Обичаме те, Уейн."

Един от настоящите членове на Saliva - соло вокалистът Боби Амуру, пише следното сърцераздирателно съобщение за покойния: "Не знам какво да мисля и чувствам в момента. Сърцето ме боли за семейството на Уейн, за приятелите му и за всеки, който имаше щастието да бъде около него. Сърцето ме боли за дъщеря му Ники. Той обичаше това малко момиченце толкова много. На сцената той беше герой, а извън нея беше горд баща и изключително човешко същество, което нямаше врагове. Благодарен съм, че през последните 12 години от живота си споделях с Уейн времето си както на сцената, така и извън нея. Научих толкова много от него. Цял живот ще съм благодарен за това. Бог да те пази, Уейн. Знам, че ще се срещнем отново."

Според Loudwire, Уейн Суини е единственият член на бандата, който е от основателите на групата, след като вокалистът Джоузи Скот напусна през 2011 г., а 4 години по-късно си тръгна и басистът Дейв Новотни. Saliva е на голямо американско турне заедно с Through Fire и Any Given Sin.

Бандата е сформирана в Мемфис, Тенеси, през 1996 година. Рокаджиите осъществиха своя пробив с втория си албум "Every Six Seconds" (2001), чиито продажби надхвърлиха 2 милиона копия. От него е песента "Your Disease", която получи номинация за "Грами".

Снимка: 7 Now

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички