Паранормална вечер с обществото на Лунното цвете със Сергей Шишов в ефира на БНР тази събота


Паранормална вечер с обществото на Лунното цвете със Сергей Шишов в ефира на БНР тази събота

1244

Деветият албум на Avantasia, метъл оперният проект на Tobias Sammet от германската пауър метъл група Edguy, отново включва участието на звезден състав. Това са певците Geoff Tate (екс-Queensryche), Jorn  Lande (екс-Ark, eкс-Masterplan), Michael Kiske (Unisonic, eкс-Helloween), Ronnie Atkins (Pretty Maids), Floor Jansen (Nightwish), Bob Catley (Magnum), Ralf Scheepers (Primal Fear) и Eric Martin (Mr. Big), наред с китаристите Oliver Hartmann (eкс-At Vance) и Sascha Paeth, барабаниста Felix Bohnke (Edguy), а за оркестрациите отговаря Michael "Miro" Rodenberg.

С "А Paranormal Evening With The Moonflower Society", или "Паранормална вечер с обществото на Лунното цвете", Tobias ни кани на вълшебно пътешествие, изпъстрено с фантастични събития, и пояснява: "Лунното цвете е творение на нощта, което цъфти, когато светът спи. За мен то символизира, от една страна, странните герои, с които изпълвам песните си, а от другата - са странните музиканти, с които се заобикалям в Avantasia."

Проектът е наситен със завладяваща, изпълнена с вълшебства вселена, която той изгражда през последните две десетилетия. Още с дебюта си "The Metal Opera" (2001), Tobias започва да съчетава метъл, класика и рок и покорява най-големите фестивали по света с най-изявените гласове от света на метъла. Той се радва на завиден успех – има повече от три милиона продадени албума, над 250 милиона прослушвания, разпродадени световни турнета и почитатели, които го слушат на живо и пред домашните високоговорители с вълнение и ентусиазъм. 

Понякога Tobias сам не може да повярва на всичко, което му се случва. "Целият ми живот се основава на детските ми идеи и мечти, които странно защо все още намират своята аудитория - казва той недоверчиво - Дори след 30 години музиката е моето любимо, най-голямо и единствено хоби. И фактът, че мога да си изкарвам прехраната с нея, ме изпълва с дълбока благодарност".

През 2020 година той се възползва от пандемията и изгражда ново звукозаписно студио: "Аз съм дете на осемдесетте. Израснах с "Holy Diver" на Dio, с групата Queen, но също и с "Take On Me" на A-ha. Може би съм дал малко повече място на многобройните си влияния, но това съм аз, такъв съм. Обработих много неща от живота си и ги пригодих към моите фантастични герои. В резултат на това песните започнаха да развиват собствен живот, с който другите хора могат да се идентифицират, но винаги има нещо лично зад фантастичните теми. Искам да стимулирам въображението на слушателя, а не просто да предложа скучно бягство от реалността. Avantasia не е мюзикъл, в който магьосникът побеждава злия горски дух в седмата песен. Винаги има нещо повече".

Сергей Шишов ще представи албума "A Paranormal Evening With The Moonflower Society" в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 28 януари, след новините от 21.00 ч.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички