120 години Магията на Марлене


120 години Магията на Марлене

1313

Вера Шандел заедно с Ангел Заберски трио ще представят една от най-великите актриси на холивудското кино – Марлене Дитрих, с два концерта.

Иконичната актриса, която през декември тази година щеше да навърши 120, ще възкръсне във варненския Фестивален и конгресен център на 30 ноември и в Sofia Live Сlub на 3 декември.

"Марлене Дитрих е мит и икона на ХХ век. Изтънчена красавица, която не се колебаеше да си играе с всички похвати на изкусителността. Марлене знаеше по-добре от всеки друг как да създаде магическата, мистериозна аура - нейна запазена марка. И до днес Марлене е източник на вдъхновение. Тя е и пионер в разкрепостяване на сексуалността и освобождаването на поведението на жената. Също така е модна икона, първата, която носи мъжко сако, с палав шик. Ако добавим към това и факта, че е единствената известна нееврейка, която се противопоставя на нацистите и се бори срещу тях, трябва да признаем, че Марлене е истински феномен, необичайна жена, каквато рядко се среща в рамките на един век", споделя Вера Шандел.

Родената през 1901 година в Берлин Марлене е не само филмова звезда. Освен с Йозеф фон Щернберг, с когото заедно създават образа Дитрих, е работила с големи режисьори, сред които Орсън Уелс, Били Уайлдър и Алфред Хичкок. Вера Шандел, заедно с триото на Ангел Заберски – с Борис Таслев и Стоян Янкулов, избира да отдаде почит на певицата в два изключителни концерта под мотото "Магията на Марлене".

"Марлене е и очарователна певица с международен успех. Втората част от дългата ѝ кариера е посветена на кавъри на песните, които са я направили известна в киното. Като например известната песен "Lilli Marleen". Всички тези песни и стандарти на френски, немски, английски, дори и български език– между които "La Vie en Rose" и "Fall In Love Again", ще изпълним със съвременни аранжименти, дело на Ангел Заберски. Заедно с невероятните музиканти, ще вдъхнем живот на магията на Марлене на сцената със своята смесица от ретро блясък, хумор и радост от живота", завършва Вера Шандел.

На концертите ще се допускат само хора със зелени сертификати, а за всеки, на който му се налага да си направи тест, за да посети концерта, ще има отстъпка от 10 лева за билета.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички