"70 години с нашата музика – солистите". Концерт на Оркестъра за народна музика


"70 години с нашата музика – солистите". Концерт на Оркестъра за народна музика

1041

"Оркестър от солисти" - така музикалната критика нарича Оркестъра за народна музика на БНР.

В концерта, озаглавен "70 години с нашата музика – солистите", ще видим и чуем именно тях.  Събитието е в Първо студио на БНР от 19.00 часа на 16 февруари.

Изключителна виртуозност, индивидуален почерк, впечатляващо вплетен в общата "музикална шевица", разкриваща богатството на българското фолклорно наследство чрез пулсиращото сърце на състава от неповторими артисти. Всичко това ще усетим на сцената в емблематичното за националното радио Първо студио.

Солистите на оркестъра Росен Генков, Пейо Пеев, Христина Белева, Николай Петров, Бисер Соколов, Мартин Владимиров, Симеон Илиев, Недялко Недялков, Костадин Генчев, Кръстьо Димов, Петьо Костадинов, Петър Миланов и Иван Цонков ще представят рядко изпълняван днес репертоар, но изключително интересен в стилово отношение.

С този концерт Оркестърът за народна музика на БНР отдава почит и към голяма част от композиторите, диригентите, изпълнителите и солистите в своята 70-годишна история. Сред тях са Христо Тодоров, Коста Колев, Анастас Наесумов, неизменно свързани с развитието на състава през втората половина на XX век.

Публиката ще чуе и нови авторски пиеси, написани по повод юбилея от композитори, доказали своето перо в стилистиката на ОНМ: Георги Андреев, Димитър Трифонов, както и "пишещите музиканти" в оркестъра – Ангел Димитров, Костадин Генчев и диригентът Димитър Христов.

Билети за концерта са налични в Рекламно-информационния център на БНР и в мрежата на "Ивентим".
 

Подробности – ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Михаела Маринова - "До безкрай"

Видео


Албуми


Михаела Маринова - "До безкрай"

Две години след дебютния си диск "Стъпка напред", Михаела Маринова е готова с втори албум, озаглавен "До безкрай"....

Най-четени новини


виж всички