Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Анимационерите са българският гост на концерта на Fun Lovin‘ Criminals в София.Come Find Yourself


Анимационерите са българският гост на концерта на Fun Lovin‘ Criminals в София.Come Find Yourself

1699

На 23 май зала 3 на НДК ще се превърне в много повече от концертна зала, тя ще стане арена на автентично парти преживяване в стил 90-те, защото към концерта на Fun Lovin‘ Criminals се присъединяват и любимите алтернативни герои на БългарияАнимационерите.

Групата с фронтмен Георги Згуров-Гурко (вдясно на снимката), която носи духа на десетилетия революция и индивидуализъм в българската музика, ще открие за любимите братовчеди от Ню Йорк.

Анимационерите са без съмнение една от най-интересните групи на алтернативната музикална сцена у нас. В подкрепа на заявката им за оригинален музикален стил безспорно стоят и всичките сценични изяви и видеоклипове на Анимационерите. В музиката им съвсем органично се смесва електронно звучене с алтърнатив и рок. Групата има три издадени албума: "А" (2000), "Плюс" (2003) и "Анимационерите". (2016). В бандата са Николай Бекриев Заека, Цветан Методиев и Георги Згуров-Гурко.

След тях на сцената се качва основното трио – централен парти елемент на вечерта – Brian Fast Leiser, Frank Benbini и Naim Cortazzi, или Fun Lovin‘ Criminals, с нюйоркския си груув и микс от хип-хоп, рок-ен-рол, блус, джаз и латино соул.

Партито ще продължи и след последното парче на кримките от Ню Йорк. Музикалната селекция след концерта е поверена на Краси Москов, познат от ефира на Z-Rock и нощните клубове на София. От колоните ще продължи да звучи още рок-ен-рол, фънк и джаз за удължено удоволствие на всички посетители, за още танци и коктейли с приятели.

Fun Lovin' Criminals се сформират през 1993 г., след като Fast среща Huey в нощния клуб The Limelight в Ню Йорк. Дебютният им албум "Come Find Yourself" достига № 7 в британските класации и е сертифициран като платинен в Обединеното кралство и като златен в Нидерландия. Най-големият им хит "Scooby Snacks" съдържа диалози от филмите "Pulp Fiction" и "Reservoir Dogs" на Куентин Тарантино. Песента достига своята връхна точка № 12 в британската класация за сингли през 1997 г. и получава сребърен статус от Британската фонографска индустрия (BPI) през юли 2022 година. Групата е издала шест студийни албума, три диска с концертни записи и четири компилации с хитове на FLC, алтернативни версии и B-страни. Настоящият състав са Brian "Fast" Leiser, Frank Benbini и Naim Cortazzi от Happy Mondays. Последният албум "The Roosevelt Sessions"може да се чуе в избрана аудио платформа: https://ffm.to/dpnzb9p. Линкове към социалните мрежи на бандата: https://linktr.ee/Funlovincriminals.

Новини и актуална информация за събитието - ТУК.

Билети - в мрежата на Ticketstation.

Информация за всички предстоящи събития на Fest Team - на festteam.bg, ticketstation.bg и в социалните мрежи.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички