Авторски концерт на Михаил Йосифов с Биг бенда на БНР


Авторски концерт на Михаил Йосифов с Биг бенда на БНР

2756

В следващия концерт от сезона си Биг бендът на БНР представя авторски концерт на Михаил Йосифов - един от най-обичаните и утвърдени български музиканти, тромпетист с характерен атрактивен, виртуозен стил, автор на музика и аранжименти за десетки клубни и студийни проекти, които се открояват с неподражаем творчески почерк.

На 18 ноември в Първо студио на БНР от 19.00 часа публиката ще има възможността да се наслади на прекрасна българска инструментална и вокална музика, композирана и аранжирана от Михаил Йосифов специално за Биг бенда. Концертът включва и песни, създадени от него за и в съавторство с младата певица Велека Цанкова, която ще бъде солист. Тя ще представи част от песните, които вече са хитове - "На моята тераса", "Околосветско пътешествие", "Стъпки в пясъка" и са включени в проекта "Съвременен джаз с българска лирика".

Професионалната кариера на Мишо започва с Биг бенда на БНР. Работил многократно като солист и диригент на състава, той е един от най-ярките автори на музика и аранжименти, създадени за него. Също така е двигателят в създаването на различни успешни музикални проекти като Михаил Йосифов секстет, Sentimental Swingers, RomaNeno Project, BA COMBO, MyXtet, BG Vintage, Мистерия Гершуин и Sofia Jazz Trumpets (авторска програма за четири тромпета). Аранжирал е музиката на Йосиф Цанков за албума "Онзи вятър от първата среща".

В последните години той активно работи с неговия Джаз секстет и с актрисата и певица Милица Гладнишка, с младата и талантлива певица Велека Цанкова, с любимката на българската публика Хилда Казасян, с композитора и пианист Ангел Заберски. Свири и записва с различни джаз формации. Работил е с музикантите Майк Стърн, Дейв Уекъл, Mezzoforte, Dephazz, Петер Херболцхаймер, Карен Бернод, Ранди Брекър, Макс Моя, Милчо Левиев, Теодосий Спасов, Ангел Заберски, Антони Дончев, Хилда Казасян, Христо Йоцов и други. Участва в джаз, поп и етно фестивали из цяла Европа, в турнето на световноизвестната американска формация Пинк Мартини и оттогава е част от европейските турнета на формацията.

Носител е на наградата "Кристална лира" за джаз музикант на годината на Съюза на българските музикални и танцови дейци, отличие "Златно перо" на Джаз FM и Класик FM за специален принос към българската култура. Михаил Йосифов отлично съчетава солистичната си кариера с преподавателска дейност в Катедрата поп и джаз изкуство на НМА "Професор Панчо Владигеров".

Билети - в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4) и онлайн в мрежата на "Ивентим".

Събитието във Фейсбук - ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички