Bölzer и Concrete Winds заедно с Watain в София


Bölzer и Concrete Winds заедно с Watain в София

1265

Bölzer и Concrete Winds ще ударят заедно с Watain в София.

Както е известно, организираната от ЕventEase металиада предстои в "Pirotska 5 Event Center" на 11 май.

Черно, по-черно, най-черно... Watain са институция. Bölzer са явление. Watain и Bölzer на една сцена е шоу, което не може и не трябва да се изпуска. Турнето под надслов Agony & Ecstasy Over Europe, заето от последното издание на групата със заглавие "The Agony & Ecstasy Оf Watain", няма да пожали и нашата страна. България е част от обиколката на култовата шведска блек метъл група Watain и уникалния музикален феномен от Швейцария Bölzer. А като топло предястие за студената и воняща вечеря, поднесена на шведската маса, в кухнята ще колят и разкостват дет-грайнд изродягите Concrete Winds от Финландия.

Единственото сигурно в живота е смъртта, а екстазът от живота контрастира с агонията на смъртта и двете са част от цялото, те са едно. А екстремната музика, каквато предлагат и трите формации, е най-добрата противоотрова на сивото всекидневие...

Такава е концепцията на майското представление, а мизансценът-самата реалност, ще е огледална на картинката в залата – мощен шум и реване, пламъци, съсирена кръв, смрад и адски тътен. Въздух с вкус на формалин, усещане за безнадежност със съвършения саундтрак от дълбините на пъкъла...

Watain са превъплъщението на дяволското, на суровото начало и на безпардонното, излизащо извън всякакви човешки норми, поведение. Watain вече извоюваха култовия си статут и сега, дори повече от всякога, могат да правят каквото си искат. И те точно това правят. Издавайки албуми, следвайки противната си сценична визия и стратегия, която както отблъсква, така и взима нова заложници... Образно казано, това ще е вечер, изпълнена с мрак, разкъсван от гръмотевична енергийна буря.

А Bölzer? О, Bölzer! Дуото от Швейцария, което обърна нагоре с краката всякакви физики на човеците-метълисти и закони на звукоизвличането в метъл сцената. Bölzer ще са специални гости на шоуто, което означава, че ще представят дълъг сет. Те са само двама на сцената, те ползват само два инструмента, но звукът е толкова тежък и плътен, че не отстъпва на този на пълнокръвна банда... Публиката ще може да види отблизо на живо как се прави рок-ен-рол без пълен набор от инструменти за класически рок състав. Ще може да се запознае с песните от последното им засега EP "Lese Majesty" (Lightning & Sons, 2019), както и класики от 15-годишната им кариера.

Начало на шоуто ще сложат Concrete Winds, чийто дет метъл ще бъде поднесен стегнато и със сигурност оценен от българските фенове. Макар само с два албума в дискографията си ("Primitive Force", 2019 и "Nerve Butcherer", 2021), Concrete Winds не са вчерашни. В състава на формацията влизат музиканти с опит – реално те представляват групата Vorum, основана през 2008 г. и продължила дейността си под това ново име Concrete Winds от 2018 година насам.

Мястото на провеждане на ритуала е избрано неслучайно - то е проверена локация за концертни събития още когато се наричаше "Блек Бокс" или "Мюзик Джем". Там Erik Danielsson и компания ще могат да разгърнат шоуто си с перфектен саунд, богато на пиротехнически ефекти, тежки декори и... и още нещо - оставете се да бъдете изненадани, споделят организаторите.

"The Agony & Ecstasy Оf Watain" беше номиниран за най-добър албум в категория Hard Rock/Metal на шведските "Грами" награди Grammis заедно с Amon Amarth, Ghost, Arch Enemy и The Halo Effect.

Ето графика за протичане на събитието:

19.00 ч - отваряне на врати 
19.30 ч. - 20.10 ч. - Concrete Winds 
20.30 ч. - 21.30 ч. - Bölzer 
22.00 ч. - 23.15 ч. -Watain 

Билети - на каса само в магазини "На тъмно” в цялата страна и онлайн в системата на PaySera

https://bit.ly/WatainSofia2023

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички