Брус Дикинсън и още петима световни рокаджии пристигнаха в София за уникално събитие с музиката на Джон Лорд


Брус Дикинсън и още петима световни рокаджии пристигнаха в София за уникално събитие с музиката на Джон Лорд

2164

Както MySound.bg писа, този уикенд в София престои едно от големите рок събития на годината – шоуто Концерт за група и оркестър на Джон Лорд и музиката на Deep Purple, представено от радио Z-Rock и "Кантус Фирмус". 

Концертът с участието на фронтмена на Iron Maiden Брус Дикинсън, рок група и Симфоничния оркестър Кантус Фирмус отбелязва приноса на маестро Лорд като забележителен рок и оркестров композитор. Заедно с Дикинсън (на снимката с Елена Розберг), на сцената ще излязат още Таня О’Калахан (Whitesnake) – бас, Джон О'Хара (Jethro Tull) – клавишни, Кайтнер Зи Дока (Ian Paice Band) – китара, Бернхард Велц – барабани (Ian Paice), както и диригентът Пол Ман.

Уникалният концерт, който съчетава мощния рок саунд с класическия звук на симфоничния оркестър, е нещо, което рядко може да се чуе на живо и не случайно феновете на този стил отдавна са изкупили билетите за двете обявени дати – 18 и 19 март в зала 1 на НДК.

Още с пристигането си у нас колосалният Брус Дикинсън сподели, че проектът с музиката на Джон Лорд е много важен за него, защото реализира огромната му страст към творчеството на Джон Лорд и Deep Purple. Маестро Пол Ман, който е дирижирал елитни световни оркестри като Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул, изрази своето възхищение от отличната подготовка на българските музиканти. Много от тях принадлежат към поколението, израснало с музиката на Deep Purple и очакват с нетърпение срещата с легендарните изпълнители.

Концертите в българската столица са част от турнето на групата, което обхваща още Букурещ, Сараево, Загреб, Любляна и Оломоуц, както и няколко от големите мегаполиси в Бразилия. Двучасовото шоу в двата дни ще започне в 20.00 ч. с изпълнение на Концерт за група и оркестър – 50-минутна творба от три части, съчетаваща рок саунда с композиционните принципи на класическата музика. В програмата следват две авторски песни на Брус Дикинсън и няколко от вечните класики на Deep Purple. Уникален облик на българските концерти ще придаде и участието на Теодосий Спасов, специално поканен от групата за това шоу. Големият български кавалджия ще изпълни рок версия на фолклорната песен "Ерген деда" от Петър Льондев.

Вратите на зала 1 в НДК ще бъдат отворени за публиката в 19.00 ч. Деца до 7 години влизат безплатно с придружител и без право на място. Концертите са гостуващо събитие в програмата на "Европейския музикален фестивал" 2023, реализиран с финансовата подкрепа на Столичната община и Министерството на културата.

Медийни партньори: Nova, БТА

Повече информация:

https://www.facebook.com/ZRockBulgaria

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички