Брус Дикинсън от Iron Maiden запя "Ерген деда" на български език


Брус Дикинсън от Iron Maiden запя "Ерген деда" на български език

2017

Брус Дикинсън запя "Ерген деда" на български език под съпровода на кавала на Теодосий Спасов.

Това се случи в първия от двата спектакъла "Концерт за група и оркестър от Джон Лорд и музиката на Deep Purple" в зала 1 на НДК. Изпълнението на популярната фолклорна песен от Петър Льондев беше голямата изненада на вечерта, коментираха фенове на рок музиката. Големият български кавалджия беше специално поканен от групата за това шоу, за да изпълни рок версия на "Ерген деда", но до последно не се знаеше, че ще звучат и вокалите на Дикинсън.

Вечерта започна с 50-минутен "Концерт за група и оркестър" от Джон Лорд, в който кратко соло имаше Брус Дикинсън. В програмата бяха предвидени и две авторски песни на Брус Дикинсън - "Tears Оf Dragon" и "Jerusalem". Кулминацията бяха няколко от вечните класики на Deep Purple - "Pictures Оf Home, "When А Blind Man Cries", "Hush" и "Perfect Strangers". Бисът беше със "Smoke Оn Тhe Water".

Освен фронтмена на Iron Maiden и симфоничния оркестър Кантус Фирмус с диригент Пол Ман, на сцената бяха също Таня О’Калахан (Whitesnake) - бас, Джон О'Хара (Jethro Tull) - клавишни, Кайтнер Зи Дока (Ian Paice Band) - китара и Бернхард Велц - барабани (Ian Paice).

Както MySound.bg вече писа, още с пристигането си знаменитият Брус Дикинсън призна, че проектът с музиката на Джон Лорд е много важен за него, защото реализира огромната му страст към творчеството на Лорд и Deep Purple.

Концертите в София са част от турне, което минава през Букурещ, Сараево, Загреб, Любляна и Оломоуц, както и няколко от  мегаполисите в Бразилия, припомня БТА.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички