Честваме Деня тангото в София с издание, посветено на Астор Пиацола


Честваме Деня тангото в София с издание, посветено на Астор Пиацола

2137

София отново ще отпразнува Международния ден на тангото, 11 декември, но този път почитателите на този страстен танц отбелязват не един а два празника, тъй като през 2021 гfодина се навършват 100 години от рождението на великия аржентински композитор и бандонеонист Астор Пиацола.

Честването на Деня на тангото и 100-годишнината на Пиацола ще е в залата на Vivacom Art Hall на "Оборище" 5. Началото е в 19.00 ч. с чаша шампанско и концерт в изпълнение на цигуларя Иван Пенчев и пианистката Надежда Цанова. Изхождайки от твърдото убеждение, че успешната комбинация на музика и вино подсилва удоволствието и от двете, организаторите канят публиката да чуе известни композиции на Астор Пиацола, опитвайки шампанско специално подбрано към музиката от екип, вклюващ винени специалисти с отношение към тангото и меломани с отношение към виното.

Музикантите не са случайни. Иван Пенчев е примариус и основател на прочутия Quarto Quartet, в чийто репертоар трайно присъстват произведенията на Астор Пиацола. Пенчев е сред най-ярките български цигулари със стотици концерти годишно на най-големите български и европейски сцени – един от забележителните ученици на професор Йосиф Радионов, лауреат на десетки международни конкурси, неколкократен носител на наградите "Кристална лира", "Златно перо", "Музикант на годината" и много други. С него ще се изяви талантливата пианистка Надежда Цанова, която е сред най-успешните млади български солисти и камерни музиканти у нас и в чужбина. Тя е забелязана от международната публика и критика през 2013 година, когато печели първа награда на международния конкурс за пианисти в Париж Flame. Това слага началото на нейната забележителна концертна кариера, която включва още престижни награди от конкурси в чужбина, солови рецитали по целия свят, изяви като солист на редица известни оркестри, сред които Симфониета София, Софийската филхармония, Оркестъра на БНР, участия в камерни проекти, оперни рецитали, телевизионни предавания и записи на Българското национално радио.

По време на изпълненията на дуото Пенчев-Цанова публиката ще има възможност да дегустира безплатно шампанско на френската изба Sanger, което носи името Tango Paradoxe и чието създаване е вдъхновено от философията на тангото. В това шампанско, финото и неспокойно Шардоне противостои на смелото и плътно Пино Ноар - срещата на тези два свята е като Танго, чийто парадокс се крие в уникалната комбинация от динамика и елегантност.

Вечерта ще продължи от 21.00 ч. с традиционния танго бал по случай Световния ден на тангото, на който танцуващите аржентинско танго ще могат да се потопят в магията на танца под звуците на музика, селектирана от Гергана Боева (DJ MamaLoca), една от най-обичаните танго-диджеи в София.

Повече информация за събитията по случай Деня на тангото в София - на официалния уебсайт www.diadeltango.com. Билети за концерта на дуото Пенчев - Цанова могат да бъдат закупени в мрежата на Epaygo (www.epaygo.bg) и на касата на Vivacom Art Hall "Оборище" 5.

За достъп до всички събития се изисква валиден COVID (зелен) серификат и спазване на противоепидемичните мерки на МНЗ.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички