Дет метъл "главорезите" Concrete ще подгряват Asphyx в София


Дет метъл "главорезите" Concrete ще подгряват Asphyx в София

2097

Шуменската дет метъл банда Concrete е избрана като подгряваща за концерта на Asphyx в София.

Както е известно, шоуто на легендарната нидерландска метъл банда е в клуб Mixtape 5 на 25 юни. След нейния солдаут концерт у нас преди 6 го-дини, Asphyx се завръщат за нова атака. В нея те ще бъдат подкрепени от една от най-последователните и бързо развиващи се формации от родния ъндърграунд. Concrete са неуморни, Concrete имат 4 албума, Concrete свирят на живо като машини, като обикновено предлагат интензивен дълъг сет. На 25 юни бандата ще удари в рамките на 50 минути.

Момчетата издадоха последния си албум "Ethereal Atrocities" през 2021 година. Имат и нов барабанист, който да представи и пиеси, чийто заплетен китарен възел става кълбо когато съставът е на сцена. Concrete идва, а в мошпита падат глави една след друга.

За протокола: Asphyx е дет метъл банда, създадена през 1987 година. Към днешна дата тя е легенда, тя е сред най-активните формации от онези славни за дет метъл сцената времена, от олдскуул вълната, която в началото на 90-те на миналия век закова Щатите и Швеция като първенци на дет метъл картата за вечни времена, докато плъзваше из цяла Европа... А след това вече нищо в света на твърдата музика не беше същото.

Шест години са твърде дълго време в очакване на концерт на любими артисти като Asphyx. Последния път, когато българската публика има възможността да се срещне с нидерландците, беше преди 6 години. От тогава насам бандата добави два албума към дискографията си: "Incoming Death" (Century Media Records, 2016) и "Necroceros" (Century Media Records, 2021). Парчета от тях, наред с класики в сетлиста, ще прозвучат на живо в Mixtape 5 на 25 юни, обясняват организаторите EventEase.

Asphyx е неуморна интензивно концертираща група, силна както на сцената, така и в студиото. Отличава се с лайв изпълнения, които минават със здрав хедбенг и приятелско отношение към феновете. Те предлагат олдскуул дет метъл с целия му заряд, гняв, интелигентни текстове, брутален звук. Имат и разпознаваем вокалист, чийто глас не може да бъде сбъркан с друг. Самият Martin van Drunen - бивш фронтмен на Pestilence и Bolt Thrower (на концерти)...

Какво друго ѝ трябва на една дет метъл група?

Билети - онлайн от

https://bit.ly/AsphyxSofia

на каса в магазини "На тъмно" и с наложен платеж на 0886 33 33 67

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички