Дет/блек метъл бруталягите от Швеция Diabolical ще свирят в София заедно със Sodomisery и Machiavellian God. С подрепа на нашите Serpentine Creation


Дет/блек метъл бруталягите от Швеция Diabolical ще свирят в София заедно със Sodomisery и Machiavellian God. С подрепа на нашите Serpentine Creation

1530

Съвместният концерт на Diabolical, Sodomisery, Machiavellian God и Serpentine Creation ще се състои в столичния клуб Mixtape 5 (B-side) на 16 юни, известиха организаторите EventEase.

Diabolical е от бандите, които бавно, но славно вписват името си в тежката многотомна книга на шведската екстремна сцена. Първото демо на групата излиза през 1997 година, а към момента има 5 дългосвирещи албума и признанието, че е истински и вярна на стила си. Те представят дет метъл с блек влияния, много мрак и мелодии, които са подходящ саундтрак на кошмарните ни сънища за наближаващ апокалипсис и неизбежната среща с нейно величество смъртта. Важно е да отбележим, че на това шоу Diabolical ще представят дълъг хедлайн сет, а не съкратен, както досега при гостуванията им в нашия регион. Също така, на сцената ще видим и Sodomisery.

Sodomisery е нова банда от Стокхолм. Те споделят членове в състава си с Diabolical и музикалните им търсения също са в посока дет/блек метъл.  И за да е още по-хубаво, имаме и трети гост. Това са момчетата от северната ни съседка Machiavellian God от Румъния. Техният мелодичен дет метъл се вписва чудесно в афиша на това екстремно шоу.

Serpentine Creation е мистична група, създадена от членове на култовите в родната екстремна сцена Desolate и Demonism преди 22 години. Те са с шест издания в актива си, между които и адския сплит от 2012г. със заглавие "Triptych" и с парчета от Ork, Demonism и Serpentine Creation. Момчетата са делили сцена с други родни формации като Drevna, Primitive Angel Gospoden, Dimholt, Demenzia и т.н. Концертите им с чужди банди включват имена, сред които Corpus Christii, Somrak и т.н., а от фестивалните им представяния най-запомнящи се са тези на Bloodfest II в София през 2009 г., където свирят със Septic Flesh, Inactive Messiah, Dimlight и W.E.B.; и на Trash Till Death, провел се в Каварна през 2009г. с хедлайнър в лицето на Dimmu Borgir (като това се оказва последното шоу на норвежците с Mustis и Vortex в състава); и на Summon The Beast Festival в Гърция през 2010 г. с Naer Mataron, Athos и др.

Последното им засега издание е мрачният сингъл "Ave Eva" (Corvus Records, 2018), издаден на елегантен 7-инчов винил. Към едноименната песен от дългосвирещия албум от 2015г. "The Fiery Winds Of Armageddon" има и впечатляващо видео, което може да гледате на този линк: https://youtu.be/zlag_mWwqGw, както и към последвалото го очарователно авангардно EP "Incest" - клипът, към което също е в YouТube: тук:https://youtu.be/gXLKHHqY2LQ

На 16 юни ще излязат в състав: Vlad – вокали и китара, Jafar – бас, Mephistophel – барабани и нов китарист с псевдоним Ord Ost,който е на мястото на Gormoth.

Билетите за концерта са на цена от 40 лева и могат да бъдат закупени в системата на PaySera https://bit.ly/DiabolicalSofia и на каса в магазини "На тъмно".
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички