Елвис Пресли ще пее у нас 30 години след смъртта си


Елвис Пресли ще пее у нас 30 години след смъртта си

4866

Групата на Елвис Пресли - Ти Си Би Бенд, ще свири в НДК, София, на 30 януари 2008.

Шоуто е под наслов "Историята на Елвис - легендите са живи...".

Бендът е съпровождал Краля на рока в годините на най-големия му успех: между 1969-а и 1977-а година.

Последният гиг на легендарния изпълнител е през юни 1977 в Индианополис, САЩ.

В България пристигат групарите, свирили за Пресли на това шоу. Те са герои още от мегаконцерта му в Хаваите през 1973.

В състава са китаристът Джеймс Бъртън, дърпал струни за Франк и Нанси Синатра, Дийн Мартин, Рой Орбисън, Джери Лий Луис и Тина Търнър; дръмърът Рон Тът, работил с Нийл Даймънд, Куинси Джоунс, Рой Орбисън, Дъ Карпънтърс, Били Джоъл; Глен Хардин (пиано, аранжименти), помагал на Бинг Кросби, Крикетс (групата на Бъди Холи), Сони и Шер, Кени Роджърс, Айк и Тина Търнър.

Басистът Джери Шиф пък се е подвизавал по сцените и в албумите на Дорс, Сами Дейвис Джуниър, Барбра Стрейзънд, Елвис Костело, Чикаго, Бет Мидлър, Джон Денвър и Боб Дилън.


"Шоуто обещава да претвори атмосферата на емблематичните спектакли на Елвис в Лас Вегас през 70-те", обясни продуцентът Михаел Кандлер.

Австриецът е представител на фирмата "Шоу Кънекшън", обикаляща света със спектакли на знаменитости. Сред тях е и хитовата продукция "АББА мания". Кандлер води преговори да я видим и у нас през пролетта евентуално. Бизнесменът е в в топла връзка с Бон Джови и Енио Мориконе.

В събитието на 30-и януари ще вземе участие и австрийският певец и артист Денис Джейл с репертоар от рок, джаз и госпъл. След едногодишен опит по сцените в Лас Вегас, той се връща в Австрия и създава групата Джем Ганг заедно с номинирания за "Оскар" за филмова музика китарист Горан Микулец.

Не по-малко интригуващо е включването на Суит Инспирейшънс в хепънинга. Във формацията са беквокалистките, съпровождали Елвис не само в неговите участия на живо, но и във всичките му студийни записи.

Начело е Сиси Хюстън - майка на звездата Уитни Хюстън. Тя е с Пресли от 1968 до смъртта му на 17 август 1977. След поредица от общи и самостоятелни албуми, групата се разпада през 80-те. През 1994 три от певиците - Естел Браун, Мърна Смит и Силвия Шемуъл, се събират отново да интерпретират наследстовото на Краля на рокендрола. Записвали са с Дайън Уоруик, Арета Франклин и Стиви Уондър.

На мястото на Сиси Хюстън към тях се присъединява Порша Грифин. Силвия напуска групата поради заболяване през 2005.

"Идеята на спектакъла в НДК не е да се организира поредното шоу с имитации на Елвис Пресли, а да поднесем на публиката едно истинско пътешествие в музикалната история на Краля на рока, такава, каквато вдъхновява феновете вече няколко десетилетия", твърдят организаторите на събитието "Палмс Мюзик" и СИА.

Вечерта преди концерта ще бъде организирана гала за селектирана публика до 350 куверта, пред която ще бъде изнесено специално шоу от Ти Си Би Бенд. Тя ще завърши с джем сешън в "Палмс Казино".

Билети вече се продават на касите на НДК, София, и в мрежата на Eventim на цени от 40, 60 и 90 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички