Five Finger Death Punch, Placebo, Ill Nino и Dubioza Kolektiv на двудневен фест в парка на летище София


Five Finger Death Punch, Placebo, Ill Nino и Dubioza Kolektiv на двудневен фест в парка на летище София

1930

Метъл машините Five Finger Death Punch, алтернативните рок икони  Placebo, метъл кор ураганът Ill Nino и любимите на България босненски ска шампиони Dubioza Kolektiv ще свирят в афиша на Hills Of RockSofia Edition .  Както MySound.bg своевременно оповести, мегасъбитието предстои в парка на летище София на 2 и 3 юли.

След две години принудително отлагане на най-големия рок фестивал в България Hills Of Rock и несигурната и неспокойна пандемична обстановка и фенове, и артисти, заслужиха бонус издание - настоящето в София. Към основния фестивал Hills Of Rock 2022 в Пловдив, с благодарност за подкрепата и търпението на рок публиката, организаторите от Fest Team и КМД обявиха допълнително двудневно събитие в столицата с участието на световни топартисти.

Placebo

Placebo са една от безусловните дефиниции за "алтернативен рок" за последните 20 години. Продадените албуми на знаменитата лондонска група са повече от 12 милиона по целия свят, всички седем от тях – в Топ 20 на брит класациите, а два – и с платинен статус. Още с дебюта си бандата, предвождана от артиста символ и вдъхновение на цяло поколение Brian Molko, прави рязък завой от популярния брит поп със своята двусмислена стилистика, колаборира си с иконите David Bowie, Robert Smith и Michael Stipe и не след дълго оглавява световни фестивали, сред които Rock Аm Ring. Появата на последния албум на харизматичните англичани "Never Let Me Go" се превърна в истинско  меломанско събитие. Именно с него, осми в дискографията на Brian Molko и ко., музикантите ще гостуват в София на 2 юли.

Five Finger Death Punch

След суперуспешния си разпродаден концерт в София през 2020 г., американските хеви метъл машини ще свирят на Hills Of RockSofia Edition на 3 юли. 5FDP са едно от най-разпознаваемите съвременни имена в музиката в световен мащаб, свирят като хедлайнъри на големи фестивали и разпродават арени, където и да се появят. Популярността им расте стремглаво от дебюта "The Way Оf Тhe Fist" (2007). Един от шестте им албума достига платинен статус, а други три – златен, което ги превръща в една от най-успешните хеви метъл банди в последните години. 5FDP имат над 3 милиарда гледания и са продали повече от 1 милион билета само между 2018 и 2020 година. Последният им диск F8 е продуциран от Kevin Churko и не само дебютира директно на първо място в рок класациите в цял свят, но и в Топ 10 в мейнстрийм чартове в САЩ, Австрия, Австралия, Канада, Финландия, Германия, Швеция, Швейцария, Великобритания и други. Записът включва хитовите № 1 сингли "Inside Out", "А Little Bit Off" и "Living The Dream". Българската публика ще има възможност да ги чуе на живо на Hills Of RockSofia Edition.

Dubioza Kolektiv  

Балкански рок, ска, дъб, реге - невъзможно е да опишеш стила на лудата шайка от Сараево с една дума. Сигурното е едно – България ги обича безусловно. Това показа и публиката на последната изява на живо на Dubioza Kolektiv, когато босненци бяха хедлайнъри на ARTE Feastival 2021. Колоритните музиканти имат награда от MTV и пеят за мир, разбирателство, толерантност и критикуват бюрокрацията и политиката. Великолепната седморка се завръща у нас с нов сингъл и видео за купон на 2 юли.

Ill Nino

Метъл кор ураганът и създател на латинометъл стила в музиката, Ill Nino е четвъртата банда, потвърдила участието си в Hills Of RockSofia Edition и ще забие на 3 юли в парка на летище София. След известни турболенции в състава и съдебно дело за името на бандата, музикантите се завръщат по-категорични и мелодични от всякога – с новия албум "IllMortals" и турне, което включва и България.

Билети - чрез  ticketstation.bg/hills-of-rock-sofia-edition

еднодневни на цена 140 лв. и двудневни на цена 180 лв. – до 30 юни 
еднодневни на цена 150 лв. и двудневни на цена 200 лв. – до началото на събитието и на място;

Веднага след хедлайнърите Hills Of Bass ще детонира парка, като закупените билети за Hills Of Rock Sofia Edition 2022 са валидни и за нощната част.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички