Глен Хюз: В предишен живот съм бил българин


Глен Хюз: В предишен живот съм бил българин

3638

"Обичам България, защото хората са много мили и ме посрещат с много любов. Предполагам, че в предишен живот съм бил роден тук", заяви Глен Хюз в интервю за вестник "Стандарт".

"Живея в Лос Анджелис от 32 години. Обичам този град, там е домът ми. Но винаги когато се прибирам, нося частичка от България и Каварна със себе си", каза още басистът.

"Искам да благодаря на Николо Коцев, че ми разказа за България", каза бившият член на Дийп Пърпъл.

"Дойдох в София преди 7 години, оттогава съм идвал много пъти. И сега смятам, че тя е невероятен град. Вече има повече туристи, както и свободен европейски пазар. Освен това много от моите колеги и приятели музиканти идват да свирят в България", допълни музикантът.

"Хора като Боно, Мадона и моите приятели от Ред Хот Чили Пепърс горещо пожелаха да се включат в кампанията за българските медицински сестри в Либия", заяви изненадващо музикантът. "Аз също, защото намирам състраданието и човечното отношение към другите за много важни. Всички сме деца на този свят... Някои са в беда и трябва да им помагаме".

"Рокът не е мъртъв, но не се продава. Няма я старата музикална индустрия с милионните тиражи. Рокът сега не е изкуство, нещата се промениха", призна Хюз в отговор на друг въпрос на вестника.

"През 60-те и 70-те имаше Куин, Дъ Ху, Пинк Флойд, Ролинг Стоунс... Сега се върнете в 2007. Кои са новите Дийп Пърпъл? Кои са новите Лед Цепелин, Пинк Флойд? Няма такива. Днес хората се връщат към старата музика и в нея намират изпълнители, които да нарекат "велики". В този смисъл последните големи групи може би са Ю Ту и в известен смисъл Колдплей", каза музикантът в интервюто на "Стандарт", пълният текст на което може да намерите тук - http://standartnews.com/bg/article.php?d=2007-09-24&article=204697.

Глен Хюз ще пее заедно с Б.Т.Р. парчета на Дийп Пърпъл в петък, 28 септември, пред НДК.

Концертът е по повод 15-ия рожден ден на "Стандарт".

От 17 ч. на сцената на безплатното шоу ще излязат Сигнал.

В 18,30 ч. е ред на Б.Т.Р..

Глен Хюз ще се качи на сцената точно в 19 ч., обещават организатрите.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички