"Гравитация" – новият албум на Алек Кирев, обещава да ни вдигне над земята


"Гравитация" – новият албум на Алек Кирев, обещава да ни вдигне над земята

1731

Алек Кирев ще представи новия си албум "Гравитация" в култовия софийски клуб Swingin’g Hall от 20.00 ч. на 9 ноември.

Дискът е вторият в неговата самостоятелна музикална кариера. Дебютът му "Да или не" е издаден през 2018 година и бележи както началото на соловите му изяви, така също и края на група Немо - банда, на която  Алек е двигател и която просъществува над 10 години. През годините Алек опитва различни стилове - от гръндж, през брит рок, инди, стига дори до поп. Назад във времето дори участва в едно по-фънки начинание заедно с Ангел Дюлгеров.

Неговото желание обаче винаги е било писането на авторска музика и това, което той създава като песни, е смесица от всички тези интереси. Може би затова за повечето хора е трудно да го класифицират стилово.

"Гравитация" е продължение на този тренд – да създава музика, така както той я усеща, черпейки похвати от стиловете и музикантите, които харесва. За него това е един път на самопознание, което е "приказка без край". За разлика от първия албум, където аранжиментът е изцяло негов, по този работят заедно с Георги Станев. Спойката между двамата е светкавична - отнема точно "една песен време", за да се "напаснат" един към друг. А тази песен е "Тишина". Гого много бързо усеща посоката и уникалността, която всяка от песните носи.

Албумът е кръстен на една от песните в него. Това заглавие представя желанието музиката и текстовете да фокусират вниманието на хората. Но също така несъзнателно се оказва препратка към миналото на Гого с една от най-интересните български групи -  Gravity Co.

Дизайнът на обложката е дело на Ясен Григоров - режисьор на видеата към песните "Северна звезда", "Мечти", "Вече зная" и "Ден като всеки друг". Парчетата неизбежно са вдъхновени и свързани с живота на техния създател. Един трънлив път, който е оставил своите белези, но все още излъчва радост и цветове (името на още една песен от диска). Музиката е тази, която претворява опита, и го превръща в универсално послание.

Специален гост на премиерата ще бъде Методи Кръстев от No More Many More.

Вход свободен.

Събитието във Фейсбук:

https://fb.me/e/pF9oMpbp9

Алек Кирев в Instagram:

https://www.instagram.com/alekkirevmusic/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички