"Група Спринт и приятели" 2022 в подкрепа на националната кампания "Роди дете в България" и каузата "Повече българска музика в национален ефир"


"Група Спринт и приятели" 2022 в подкрепа на националната кампания "Роди дете в България" и каузата "Повече българска музика в национален ефир"

1905

Легендарните рокаджии Спринт в състав Пейо Пеев (вдясно на снимката), Асен Драгнев, Милко Андреев, Емил Копев, поп певицата Галя Георгиева, Атанас Лазаров – PR и изпълнител, Георги Низамов и още приятели на групата обединяват творчеството си под мотото "Две пътеки - Спринт и приятели" 2022.

Името на турнето е избрано специално, тъй  като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са националната кампания "Роди дете в България", която популяризира инициативите на фондация "Мечта за дете" и на информационната кампания под надслов "Да сверим биологичния си часовник", и оказва подкрепа на жени и двойки с репродуктивни проблеми, и националната кампания "Повече българска музика в национален ефир", която се превърна в кауза на огромна част от родните музиканти и изпълнители в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии и набира все повече привърженици.

Обиколката "Две пътеки - Спринт и приятели" 2022 стартира от едно магическо в България място, съчетаващо история, природа, чистота и красота. Приказна местност, която възражда традициите и духа на българите, за да съхрани българската история - Историческия парк в село Неофит Рилски на 30 км от Варна. То е избрано специално от фондация "Мечта за дете", тъй като обединява посланията на организацията и артистите, а именно съхраняване на българската култура, опазване на националните ни ценности и окуражаване на хиляди български двойки да създават семейства в България.

Събитието даде старт на турнето и отбеляза емоционалния финал на националната кампания "Роди дете в България", с което 20 семейства, избрани на случаен принцип, получиха подаръци за отглеждането на своите бебета.

"Две пътеки - Спринт и приятели" 2022 се провежда с подкрепата на националния фонд "Култура" по Процедура "Едногодишен грант`21/ Сесия 2021". То ще продължи с изяви в различни градове на страната и ще обединява изкуството и социалните послания в подкрепа на обществено-значимите каузи. Очаква се в концертите да се включат и местни изпълнители.

Мотото на всички участници е: "Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър"!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички