Гръцките прогресари Mother Of Millions с концерт в клуб Live & Loud


Гръцките прогресари Mother Of Millions с концерт в клуб Live & Loud

1609

Mother Of Millions, една от най-добрите европейски прог банди, пристига за концерт в столичния клуб Live & Loud на 2 април.

Mother Оf Millions е прогметъл квартет, базиран в Атина, Гърция. Групата е издала 3 албума: "Human" (Bungalo 2014), "Sigma" (ViciSolum Productions 2017) и "Artifacts" (ViciSolum Productions 2019), за които получи най-положителни отзиви и от публиката, и от световната музикална преса. Новото ѝ EP е озаглавено "Orbit", а към днешна дата формацията работи по следващ албум. "Orbit" е номинирано за EP на годината, а вокалистът George Prokopiou - за изпълнение на годината от The Progspace Awards.

Групата е изнасяла разпродадени хедлайнърски концерти в Атина, обикаляла е Европа и е споделяла сцената с артисти, които определят съвременния прог метъл като Pain Оf Salvation, Devin Townsend и  Leprous. През 2022 г. музикантите взеха участие в специализирания за този стил фестивал ProgPower Europe в Нидерландия. През юни 2019 г. по време на концерт за промоутиране на "Artifacts" почина Makis Tsamkosoglou, кийбордистът на Mother Оf Millions. След този трагичен инцидент групата решава да продължи като квартет. Той звучи еднакво масивно и кинематографично. Характерни за саунда му са интензивни звукови пейзажи, включващи сложни ритми, фолклорна естетика и прогресивни рок мелодии.

Новите родни надежди Moon Walrus ще се качат на сцената преди хедлайнърите. Инструменталният квартет от София черпи вдъхновение от различни жанрове в рока, допълвайки ги с влияния от прог и фюжън сцената. Групата съчетава търсенето на ярки мелодии със специфична атмосфера, наситена ритъм секция и интензивен музикален диалог между отделните инструменти. Лишена от текст, тук музиката оставя широко поле за въображението на слушателя, който има възможност да се потопи в различни настроения или да следи нишката на "историята". В състава са Теодоси Цингилев – китара, Мартин Влока – клавишни, Атанас Душков – бас и Владимир Цингилев – барабани.

Moon Walrus - "The Walrus Song (видео): https://www.youtube.com/watch?v=SzVwfHBUjOM

Билети ще се продават в деня на събитието, само на входа на клуба на цена 18 лв.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/2303297286497361/
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички