Hammerhead (BG) с концерт в памет на Клиф Бъртън


Hammerhead (BG) с концерт в памет на Клиф Бъртън

2319

Популярната кавър група Hammerhead ще изнесе специален концерт в памет на Клиф Бъртън, известиха организаторите BGTS.

Събитието ще се състои на откритата сцена "Арена София", столичен колодрум "Сердика" в Борисовата градина от 19.30 часа на 27 септември.

На 27 септември 1986 година, едва 24-годишен, басистът на Mеtallica Клиф Бъртън загива в автобусна катастрофа близо до Люнгби, Швеция. По същото време бандата е на турне в Европа, представяйки албума "Master Of Puppets". В нощта след концерта в Стокхолм музикантите теглят чоп за това кой първи да си избере легло. Клиф изтегля най-силната карта – асо пика, известна като "картата на смъртта". Младият басист избира да си смени леглото с това на Кърк Хамет, което е най-близо до прозореца. Малко преди 7 часа сутринта автобусът на групата се преобръща. Клиф изхвърча през прозореца и загива на място, затиснат от автобуса. Останалите се отървават само със силен стрес.

Клифърд Бъртън (Clifford Lee Burton) е смятан за един от най-добрите и креативни басисти в света. Въпреки неговата младост геният му остава дълбока следа в развитието на световната музикална сцена. Признат и почитан не само от феновете, а и от своите колеги, той е най-непрежалимата загуба от историята на Mеtallica и вероятно на хеви метъла.

Билетите са в продажба онлайн и в мрежата на Eventim.bg в цялата страна. Електронната версия на билетите дава възможност да се отпечатва закупеният електронен билет вкъщи или да бъде проверен на място през телефона.

Билетите са на цена от 20 лева, а в деня и на място ще струват 25 лева.

Всички фенове под 18-годишна възраст ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и попълнена от него декларация. Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ билет. Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18-годишна възраст трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация, която ще може да изтегли онлайн в дните преди събитието.

Деца до 7-годишна възраст ще влизат безплатно с придружител и попълнена декларация.

По време на програмата, присъстващите ще могат да се подкрепят с храни и напитки от специално обособените барове.

Събитието се организира с подкрепата на официалния фен клуб на Mеtallica у нас – Harvester Of Sofia, и професионалните организатори BGTSC.

Популярна песен от творчеството на Клиф: https://www.youtube.com/watch?v=c8qrwON1-zE

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички