ХII-тият фестивал за поп и рок музика "София" по БНТ 1 на 15 октомври, наградата за Песен на публиката очаква своя притежател


ХII-тият фестивал за поп и рок музика "София" по БНТ 1 на 15 октомври, наградата за Песен на публиката очаква своя притежател

2066

Канал 1 на Българската национална телевизия ще излъчи ХII-тия фестивал за поп и рок музика "София" 2022 в 15. 00 часа тази събота, 15 октомври.

Всички почитатели на българската музика могат да се включат в избора за Песен на публиката, като гласуват за своя фаворит. Тя се избира с помощта на Българския дарителски форум от зрителите на БНТ, слушателите и публиката в зала 1 на НДК, като песента-фаворит може да бъде подкрепена на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и № на избраната песен. Цената на един есемес е 1.00 лв. с ДДС (за абонати на всички мобилни оператори). Средствата са в полза на Националната благотворителна кампания "Нека бъдем по-добри" и информационната кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми под надслов "Да сверим биологичния си часовник".

Гласуването за Песента на публиката ще продължи до 16 октомври, а наградата ще бъде огласена в централната емисия "Новини" по БНТ.

Както MySound.bg вече писа, галата по удостояване на отличниците се състоя в навечерието на празника на София под патронажа на г-жа Албена Атанасова – заместник кмет на Столична община, и отново събра творци в подкрепа на обществено-значимата социална кауза "Да сверим биологичния си часовник навреме". Каузата е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.

Музикалният форум и тази година посрещна тържествено изявени и млади композитори, текстописци, аранжьори и изпълнители и представители на институции на "Стената на Славата", за да запечатат звездните моменти по случай ХII-тото издание на фестивала. По традиция, той се провежда под изключителен и актуален слоган. Музикалният форум тази година беше насочен към подкрепа на каузата за повече българска музика в национален ефир. Именно затова слоганът бe "За повече българска музика в национален ефир".

Авторите, които се състезаваха, бяха Наско Ляпчев, Георги Милтиядов, Десислава Софранова, Петър Маринов, Петър Писарски, Иван Несторов, Ивайло Терзиев, Иван Неделчев, Боби Ейнджъл, Рафи МанукЖамакорцян, Петър Москов, Димитър Бенков, Валери Славчев, Пенко Богданов, Иван Кръстев, Ваня Маркова, Йордан Данев, Пламен Ковачев, Антон Серкеджиев, Христо Деянов, Джина Дундова и Владимир Джамбазов. Техните песни бяха представени от едни от най-утвърдените и млади изпълнители: Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Христо Деянов, групите Атлас, Хоризонт, Графит, триумфантите Delta Roosters, Weil, Rock Session, Мартина и Калки, Антония Маркова, Виктория Главчева, Наско Ляпчев, Георги Низамов, Катина, Тодор Николаев и Донко Марков.

Домакините на събитието – емблематичният глас на БГ радиоАтанас Стоянов и Мария Сивкова - Илиева подгряха публиката и поддържаха доброто настроение.

Фестивалът събра почитатели на българската музика, сред които имаше много представители и колеги на творческата гилдия, представители на държавни и общински структури, директори на учебни и детски заведения, социални услуги, болници и неправителствени организации.

Събитието се организира от Столична община и сдружение "Спринт Продакшън" и с подкрепата на Министерство на културата, Българската национална телевизия, Българското национално радио, Националния дворец на културата и сдружението "Независими автори, музиканти и продуценти" (СНАМП).
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички