Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Hooverphonic в София. They did it again - едно влюбено цяло в зала 3 на НДК


Hooverphonic в София. They did it again - едно влюбено цяло в зала 3 на НДК

2157

They did it again.

След много перипетии, ковид-пандемии и предизвикателства за шоубизнеса по целия свят, те – големите и любими на българската публика Hooverphonic, най-сетне успяха да се материализират в зала 3 на НДК в София и наистина изглеждаха като същества от друга планета, които се спускат тук, за да ни припомнят, че всеки един от нас заслужава да чуе, преживее и попие с всичките си сетива истински качествената музика. В случая тя идва от Белгия. Развива се и зрее вече 27 години. А феновете ѝ - поне тук, не намаляват.

Първоначално събитието беше планирано за 9 октомври 2021 година в зала "Универсиада", но белгийската формация го отложи заради влошената пандемична обстановка в Европа. Тази трета среща носеше обещание за още от същото качествено звучене. Но този път с любимата на всички фенове - емблематичната Гейке Арнарт, изпълнителка на вселенския хит от 90-те "Mad About You". Както бе отбелязано в официалния сайт на групата, "Какъв по-добър начин да отпразнуваме 20-годишнината на "Mad About You" от ново концертно турне и неочаквано завръщане на Гейке Арнарт".

Именно тя – феноменалната вокалистка, беше козът, който белгийците извадиха от ръкава след смяната на толкова певици (всичките на ниво, разбира се) и погъделичкаха любопитството на почитателите, които нямаха търпение да я видят на живо.

И тя се появи… първа, преди бенда… Точно в 21.00 ч., както беше обявено по програма. Като фея, носеща полъх от скандинавска мистика, облечена в семпла черна рокля. Разбира се, след подгряването нa DJ Marten, който се справи успешно със задачата и при последното им гостуване в зала "Универсиада" през 2019 година. Тук е моментът да споменем и чудесното звучене на Trombobby & C-Mo, артистично забили непосредствено преди хедлайнърите.

Колкото и да обичаме седемдесетарската зала "Универсиада", приютила стотици абитуриентски балове и концерти от всички стилове през годините, където за последно видяхме белгийците на живо, не можем да отречем, че зала 3 на НДК се оказа по-добър избор на организаторите Real Sound-Rental за преживяването "Hooverphonic". И като атмосфера, и като уют, и като звучене.

Както бяха обещали гостите, сет-листатата премина през почти всички етапи на над 20-годишното им творчество, а синглите "Eden" и "Romantic" взривиха очаквано публиката.  Разбира се, че заявката, с която момчетата на Alex Callier дойдоха, за да подарят на публиката уникалната бленда на  Geike Arnart, песни от албума "The Magnificent Tree" и по-специално хита "Mad Аbout You" беше гвоздеят, който всички очакваха. Това спомогна за сладкото очакване и удоволствие, което се появи обаче към края на гига. Предпоследно, а не в бисовете.

И като говорим за бисове… Надали някой е очаквал, че на второто им изненадващо завръщане за "Hidden Stories" цялата публика ще пее като едно влюбено цяло.

Споделената трип-хоп обич и красота - в действие!

Снимка: Ангелина Великова

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички