Хора на Godjira идват за концерт в София през април


Хора на Godjira идват за концерт в София през април

1702

Френската хардкор/пънк и метъл група Yarotz ще свири в столичния клуб Live & Loud на 28 април.

Създадена през 2018 г. като The Third Eye, бандата взима сегашното си име от руската (и българска) дума "ярост", като тя представя добре стила на състава - дълбоко чувство, което извира от единствения начин на изразяване, който французите познават: музиката.

Инициативата е на Fabien Zwernemann, китарист на Junon, група, в която свири 15 години (4 албума, няколко турнета в Европа и Русия), в която се включва и неговият помощник от същата формация - Vincent Perdicaro, също басист и на One Way Mirror и Lyzanxia. Към групата се присъединява от 2020 г. и Enzo Laidi от консерватория по джаз. Yarotz се отличава със смесица от ярост и енергия, вдъхновени от хардкора и пънка, и мрачни мелодии от пост-метъла, за да получим мощен, брутален и мрачен звук. Той се родее с имена като Converge, Nails или Russian Circles. С текстовете си музикантите изразяват своите несъгласия с нашия свят и общество и изразяват гледната си точка за това.

През януари 2019 г. групата придобива известност от самостоятелно продуцирано демо от 3 песни, което получава много добър прием. Малко по-късно идва подкрепата на Christian Andreu, китарист на Godjira. Последват много концерти из цяла Франция като съпорт на Birds In Row и Brutus. Те им позволяват да бъдат забелязани на френската сцена, особено благодарение на особено комуникативното им сценично поведение.

През пролетта на 2020 г. групата трябваше да тръгне на турне във Франция и Швейцария и да участва в първите си фестивали, но пандемията спря всичко това. Тогава музикантите посвещават цялата си енергия в подготовката на своя първи албум. Съставен от 9 песни, той е записан и миксиран в началото на 2021 г. от Cyrille Gachet (Year Of No Light, Fange и др.) и мастериран от Alan Douches (Mastodon, Converge, Dillinger Escape Plan и др.). Christian Andreu участва в песента "Childish Anger". Два сингъла от диска "Erinyes" бяха представени и като видео от Eloi Casellas за популяризиране на албума – "Vergogna" и "Impunity".

От 2022 г. групата се завръща на сцената и участва на фестивали като Hellfest, Betizfest, концертира във Франция, Испания и Швейцария, организирани от агенция Dead Pig и Terrain Vagues Records. Подгряват и за различни известни състави, сред които Gatecreeper и Nostromo. През ноември излезе новото видео "Childish Anger" с участието на Christian Andreu, в което групата осъжда насилието над деца и жени.

Тя се готви да запише втория си албум тази есен с Joe Duplantier (Godjira) в Silverchord Studio (NY, USA) и се стяга а турне в Европа, за да популяризира музиката си.

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=VrAnHiQqCu8

Още - ТУК

Live & Loud е на улица "Позитано" №8. 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички