Концертът на Ник Мейсън и бандата му в София наближава


Концертът на Ник Мейсън и бандата му в София наближава

1441

Както MySound.bg нееднократно писа, групата Nick Mason’s Saucerful Of Secrets, ръководена от легендарния барабанист на Pink Floyd - Ник Мейсън, стартира най-мащабното си турне до момента.

Echoes започна в Дъблин, Ирландия, в средата на април с майсторски двучасов концерт, премина през редица градове в Обединеното кралство и продължи към Европа, където се очаква да бъдат изнесени 39 концерта. Българската публика също ще има удоволствието да види формацията, създадена през 2018 г., в пълния ѝ състав в зала 1 на НДК на 8 юни. Заедно с рок легендата Ник Мейсън на сцената ще се качат китаристите Гари Кемп и Лий Харис, басистът на Pink Floyd Гай Прат и Дом Бекен на клавишните.

Когато през 1965 г. Pink Floyd започват да свирят своя уникален рок с нотки на фолк и кънтри музика, Ник Мейсън е барабанистът на групата. Други членове идват и си отиват, но дръмърът  е там до последния им концерт през 1994 г. Това го превръща в единствения музикант, активен през всички фази и албуми на Pink Floyd. Той е запален колекционер на спортни автомобили, но така и не успява да остави палките и създава групата Nick Mason's Saucerful Оf Secrets, с която изпълнява музика от ранните години на Pink Floyd до албума "Obscured By Clouds" от 1972 година. Обновеният репертоар, създаден специално за обиколката Echoes, включва и песни, които ще бъдат изсвирени пред публика за пръв път, давайки уникална възможност на феновете да се докоснат до прочутото и значимо ранно творчество на емблематичната група. "Щастливи сме, че се завръщаме и свирим музиката на Pink Floyd, която феновете може би никога не са имали възможност да чуят на живо", споделя Мейсън по повод турнето.  След Европа то продължава с над 30 дати в Северна Америка

Билетит- в мрежата на Eventim и онлайн на Eventim.bg на цена от 45 до 100 лв. Всички закупени до момента пропуски важат без нужда от презаверяване за актуалната дата. Организатор на събитието е NuCoast Concerts.

Събитието започва в 20. 00 часа.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички