Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Leprous отново в София. Идват с Monuments и Kalandra за концерт в клуб Joy Station


Leprous отново в София. Идват с Monuments и Kalandra за концерт в клуб Joy Station

1310

Норвежката арт метъл група Leprous ще свири в столичния клуб Joy Station на 3 март, известиха организаторите на събитието Wrong Fest.

Гостите обичат България. И българските фенове винаги показват, че са достойни за любовта им.

Винаги силно емоционални и експресивни на живо, скандинавците са като прецизен часовник в студио, откъдето вадят по албум през година от 2009 насам. Миналогодишният "Aphelion" изведе групата в новото десетилетие елегантно с най-динамичния и емоционален проект, излизал изпод перото на лидера на бандата Ейнар Солберг. Певецът споделя, че песните са писани и записвани по най-различни начини – от джем сесии, през идеи, които написва вкъщи и развива с групата, до пиеси, в които дори допускат феновете в процеса. "Това е най-разнообразният ни албум", казва Солберг, а критиката приема изданието със силно позитивни ревюта. "Албумът носи заряд от прог, джент, поп, фънк, трип - хоп и електроника, но резултатът е далеч по-внушителен от сбора на тези влияния. Никой не звучи като Leprous", пишат в знаковото списание Prog. А в София ще видим и чуем песни и от този нов за норвежците опус.

https://youtu.be/S7bOg3oercg

Забърквайки мощна смес от прогресив метъл и джент, британците Monuments са достойни участници в турнето на норвежците. С четвъртия си албум "In Stasis" (2022) те събраха аплодисментите на специализираните медии и феновете на стила. Съставът е приветстван за специфичния си саунд от здрави китари, мощен пулс и едновременно солиден и изключително разчупен барабанен ритъм, докато музикантите редуват чисто емоционално пеене и ревове. Групата е проект на китариста Джон Браун (екс-Fellsilent), а в момента в бандата са още Адам Суон (бас), Майк Малян (барабани, електроника) и новият певец Анди Сизек (още в Makari и Dearest).

https://youtu.be/VEViBL1LN-0

Българската публика успя да се срещне на живо с нежната магия на Kalandra, когато норвежците откриха величествения концерт на Wardruna в Пловдив това лято. Специалитетът на групата е в меланхолично представяне на нордическия фолклор, заредено с китарна мощ и ефирни мелодии.Още с дебюта си от "The Line" (2020) те привлякоха вниманието на феновете с нежния си микс от алтернативен поп и северен фолклор и певицата им Катрине Стенбек беше поканена от самия Ейнар Селвик за беквокалистка в лайв шоуто на могъщите Wardruna.

https://youtu.be/zHh4t38f9AM

Билети - в мрежата на www.bilet.bg, магазини "На тъмно", както и в The Wrong Bar в София. Ограничено количество Early bird струват 40 лeва, като след изчерпването им ще са по 45 лв. На място ще са 55 лв.

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/619321683259847

Leprous:
leprous.net

Monuments:
thisismonuments.co 

Kalandra:
kalandra.no
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички