Летният фестивал на София става част от турнето на Розалия де Соуза


Летният фестивал на София става част от турнето на Розалия де Соуза

1937

Розалия де Соуза ще донесе тропическия полъх на бразилската музика и на сцената на Sofia Summer Fest 2022.

Боса-нова звездата ще представи своя нов албум "Inspirada" от 20.00 ч. на 3 август.

В изпълнението на живо на Розалия де Соуза ще включи най-популярните хитове и неиздадените парчета от новия ѝ проект. С нея на сцената ще излязат страхотните музиканти - Паоло ди Сабатино на пиано, Антонио де Луизе на контрабас, Роберто Роси на барабани и Сандро Дейда на саксофон за модерен и динамичен аранжимент на традиционните бразилски ритми.

Розалия е родена в Рио де Жанейро, Бразилия, но на едва 23-годишна възраст заминава за Рим, Италия, където учи теория на музиката и джаз пеене. По това време тя започва да създава песни с различни бразилски музиканти и да ги изпълнява в най-добрите джаз клубове в Рим, докато талантът ѝ не бива забелязан от знаменития италиански джаз продуцент и диджей Никола Конте. Тяхната съвместна работа осигурява международна слава на екзотичната дама.

"Garota Moderna" (2003) е първият солов албум на Розалия де Соуза, а две години по-късно е последван от "Garota Diferente", в който участват подбрани музиканти и диджеи от Европа. "Brasil Precisa Balançar" е записан изцяло в Рио де Жанейро, но стига чак до Япония. В него самият боса нова маестро Роберто Менешкал свири на китара, като също така е артистичен директор на албума. През септември 2009 г. излиза "D'Improvviso", а последният диск на Розалия преди "Inspirada" е от 2018 г. – "Tempo", в който певицата дава воля на своята поетична натура и създава авторски текстове на песните си.

Прочувственото изпълнение на Розалия де Соуза ще зареди почитателите на бразилската музика със слънчево настроение до края на лятото.

Билети - в мрежата на Eventim.

Sofia Summer Fest 2022 се провежда с подкрепата на Столична община, Министерството на културата, националния фонд "Култура", район Триадица, Lenovo, Български спортен тотализатор, Pepsi, Dolce Gusto, Ozone.bg и Биротерапия и с медийната подкрепа на Nova.

Пълната програма на фестивала:

http://sofiasummerfest.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички