Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Мелъди Гардo идва за първи път в България, ще пее в Пловдив през юли


Мелъди Гардo идва за първи път в България, ще пее в Пловдив през юли

2307

Известната американска джаз и блус изпълнителка и автор на песни Мелъди Гардо (Melody Gardot) идва за първи път в България по покана на "БГ Саунд стейдж".

Концертът ѝ ще бъде в пловдивския античен театър на 29 юли.

Гардо е с ранга на джаз звезда от първия ешелон - нейният възхитителен кадифен глас звучи както на най-големите фестивали, така и на камерни зали. Името ѝ е познато на всички любители на модерния джаз. Винаги нежни, пропити с дълбоко усещане за преживяване, песните на Гардо предизвикват силни емоции. Нейните изпълнения се отличават със същата бавност и обмисленост на интерпретациите – тя пее така, сякаш ти говори или мисли за нещо сама за себе си. Нейните джаз романи са посветени изключително на любовта, а текстовете им - невероятно поетични. Богатството на интонациите, преживяването на най-фините нюанси характеризират този необичаен и чувствен изпълнител.

Историята на живота ѝ е точно толкова вълнуваща, колкото и нейната музика. На 19 години, красавицата от Пенсилвания, докато кара колелото си по улиците на Филаделфия, е пометена от джип. Прекарва близо година в болница, парализирана от кръста надолу и с тежка форма на аномия. Отново се учи да ходи и да говори. Като част от възстановяването си започва музикална терапия, която оказва истински успешна. Не само за подобряване на състоянието ѝ, но и за откриването на нов, уникален талант. През 2012 година тя дава името си на програма за музикална терапия в Ню Джърси. Гардо е повлияна от блус и джаз изпълнители като Джуди Гарланд и Джордж Гершуин, както и латиноамерикански артисти. Многобройните ѝ албуми са отдавна любими на слушателите – като "My One Аnd Only Thrill" (2009) – продал над 1,5 млн. копия, платиненият "The Absence" (2012), събрал на едно място джаз, ар-ен-би, фолк и соул и хармонично съчетал музикалните традиции на Мароко, Португалия, Бразилия и Аржентина. А в издадения през 2020 г. "Sunset In The Blue" в първия сингъл "Little Something" тя си партнира с музикалната икона Стинг, който я нарича "изящна" .

По време на пандемията Мелъди Гардо привлича вниманието на световните медии през май 2020 година, като обявява в социалните мрежи кастинг за музиканти, които нямат възможност да работят заради ограниченията от COVID-19. С тяхна помощ тя създава виртуален COVID-19 и сингъла "От Париж с любов". Както MySound.bg вече писа, през юни 2020 г. именно Мелъди Гардо откри отново записите в легендарното музикално студио "Аби Роуд", което поради пандемията беше затворило врати за първи път от 90 години насам. Тя се включва дистанционно от Париж и записва с Кралската филхармония. Финес, изящен глас и красиво разказани музикални истории – това ще представи Мелъди Гардо на българската публика.

Билети се продават в системата на Eventim.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички