Мелъди Гардo идва за първи път в България, ще пее в Пловдив през юли


Мелъди Гардo идва за първи път в България, ще пее в Пловдив през юли

1070

Известната американска джаз и блус изпълнителка и автор на песни Мелъди Гардо (Melody Gardot) идва за първи път в България по покана на "БГ Саунд стейдж".

Концертът ѝ ще бъде в пловдивския античен театър на 29 юли.

Гардо е с ранга на джаз звезда от първия ешелон - нейният възхитителен кадифен глас звучи както на най-големите фестивали, така и на камерни зали. Името ѝ е познато на всички любители на модерния джаз. Винаги нежни, пропити с дълбоко усещане за преживяване, песните на Гардо предизвикват силни емоции. Нейните изпълнения се отличават със същата бавност и обмисленост на интерпретациите – тя пее така, сякаш ти говори или мисли за нещо сама за себе си. Нейните джаз романи са посветени изключително на любовта, а текстовете им - невероятно поетични. Богатството на интонациите, преживяването на най-фините нюанси характеризират този необичаен и чувствен изпълнител.

Историята на живота ѝ е точно толкова вълнуваща, колкото и нейната музика. На 19 години, красавицата от Пенсилвания, докато кара колелото си по улиците на Филаделфия, е пометена от джип. Прекарва близо година в болница, парализирана от кръста надолу и с тежка форма на аномия. Отново се учи да ходи и да говори. Като част от възстановяването си започва музикална терапия, която оказва истински успешна. Не само за подобряване на състоянието ѝ, но и за откриването на нов, уникален талант. През 2012 година тя дава името си на програма за музикална терапия в Ню Джърси. Гардо е повлияна от блус и джаз изпълнители като Джуди Гарланд и Джордж Гершуин, както и латиноамерикански артисти. Многобройните ѝ албуми са отдавна любими на слушателите – като "My One Аnd Only Thrill" (2009) – продал над 1,5 млн. копия, платиненият "The Absence" (2012), събрал на едно място джаз, ар-ен-би, фолк и соул и хармонично съчетал музикалните традиции на Мароко, Португалия, Бразилия и Аржентина. А в издадения през 2020 г. "Sunset In The Blue" в първия сингъл "Little Something" тя си партнира с музикалната икона Стинг, който я нарича "изящна" .

По време на пандемията Мелъди Гардо привлича вниманието на световните медии през май 2020 година, като обявява в социалните мрежи кастинг за музиканти, които нямат възможност да работят заради ограниченията от COVID-19. С тяхна помощ тя създава виртуален COVID-19 и сингъла "От Париж с любов". Както MySound.bg вече писа, през юни 2020 г. именно Мелъди Гардо откри отново записите в легендарното музикално студио "Аби Роуд", което поради пандемията беше затворило врати за първи път от 90 години насам. Тя се включва дистанционно от Париж и записва с Кралската филхармония. Финес, изящен глас и красиво разказани музикални истории – това ще представи Мелъди Гардо на българската публика.

Билети се продават в системата на Eventim.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Михаела Маринова - "До безкрай"

Видео


Албуми


Михаела Маринова - "До безкрай"

Две години след дебютния си диск "Стъпка напред", Михаела Маринова е готова с втори албум, озаглавен "До безкрай"....

Най-четени новини


виж всички