Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Милица Гладнишка и Павел Терзийски за първи път в дует: Бяла Коледа


Милица Гладнишка и Павел Терзийски за първи път в дует: Бяла Коледа

1968

Едни от най-магичните коледни песни, джаз стандарти и евъргрийни ще звучат в предпразничния концерт на Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев в Sofia Live Club от 20.00 часа на 11 декември.

Те ще поднесат своето музикално бижу на сцената заедно с великолепната актриса и певица Милица Гладнишка и един от най-елегантните млади джаз изпълнители – Павел Терзийски. Двамата ще бъдат за първи път заедно в дует по покана на Биг Бенда на БНР и ще изпълнят класиките "Silver Bells", "Frosty The Snowman", "Have Yourself A Merry Little Christmas" и "Let It Snow".

Срещата на публиката в края на всяка календарна година с обичани български певци и инструменталисти е традиционен коледен подарък, който Биг бендът на БНР подарява на своите почитатели. И този път прекрасните музиканти обещават много усмивки, качествена музика, незабравими емоции и вълнуващо коледно настроение.

Билети - в касата на Рекламно-информационния център на БНР и в мрежата на "Ивентим".

Милица Гладнишка е актриса и джаз певица. Завършила е НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност Актьорско майсторство за куклен театър. През 2003 година посещава курсове по джаз пеене в Лондон, после майсторски клас при Милчо Левиев. Следват концерти в БНР, камерна зала "България", изяви във Виена и Грац. Заедно с тромпетиста Мишо Йосифов и неговите музиканти имат постоянен проект, наречен "Дивото зове", с който редовно свирят по джаз клубове из страната. Работила е и с група Булгара. Има няколко записани песни, сред които са "Сънища" и "Чужда сянка". Участва в редица постановки, сериали, филми и предавания.

Павел Терзийски е творец в областта на изпълнителските изкуства и отличаващ се вокалист на софийската джаз и експериментална сцена. През последните 15 години пее с едни от най-изявените имена на българската музикална и театрална сцена. Автор е на албумите "Elements", "The Little Tailor", "Voicewalk", както и съавтор на албумите "Settlers" с китариста Александър Логозаров и "3uP" с пианиста Антони Дончев и тромпетиста Росен Захариев. Като композитор на театрална музика той е автор на музиката към 11 постановки за независими и държавни продукции, както и за 2 филма (документален и късометражен). Носител е на "Икар" 2019 за музиката си към театралния спектакъл "Дом за Овце и Сънища" от Здрава Каменова с режисьор Гергана Димитрова. Завършва Класическо пеене в Нов български университет в края на 2020 година.

Подробности - ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички