Нашите Dimholt се присъединяват към концерта на Imperial Triumphant и Nero Di Marte


Нашите Dimholt се присъединяват към концерта на Imperial Triumphant и Nero Di Marte

1676

Българската банда Dimholt се присъединява към концерта на Imperial Triumphant и Nero Di Marte.

Както MySound.bg вече огласи, събитието предстои в столичния клуб Live & Loud от 21.00 часа на 10 юни.

Dimholt е основана от Woundheir (вокали) и Асен (китари) в Бургас през 2003 година. Двамата заедно започват да работят по първите песни, които по-късно влизат в демото "Aegri Somnia" (2007). Проектът остава дуо до 2005 г. но плановете се променят и музикантите започват търсенето на попълнения, за да продължат развитието си. Скоро след това към Dimholt се присъединява Румен (китари) и в този състав са завършени още две нови парчета. Няколко месеца по-късно групата намира постоянен басист – Явор. През есента на 2006 година съставът започва активни репетиции, като зад барабаните сяда Станимир. Малко по-късно той официално става постоянен барабанист.

През 2007 година Dimholt записват демото "Aegri Somnia". Дискът е издаден в ограничен тираж, който е напълно разпродаден. След три години, през 2010 г, излиза EP-то "Live Somnia", включващо две стари песни и концертно изпълнение на две нови композиции. През 2009 година музикантите анонсират първия си концерт – съвместно участие със Serpentine Creation и Древна.

През следващите години петорката свири заедно с имена като Vrani Volosa, Diabless, Azzrakgar, The Revenge Project, Claymore, Eufobia, Dark Inversion, Prokyon, Act Of Grotesque, Alcophilia, Unhumanity, Necromancer, Envolter, Shambless, Belgarath, Bloodlines, Enthrallment, Impenitence, Mass Grave, Coprostasis, O.H., Savage Ravage и Feudistes. През 2010 г. Dimholt имат честта да бъдат откриваща група за шоуто на испанските авангардисти Kathaarsys, а през 2011-та бургазлии делят сцена с Erevos от Гърция. През същата година, благодарение на поканата на Zlabog Promotions, музикантите посещават Сърбия и участват в три концерта с местните групи Bane, Tales Of Dark, Dream Epic, Toxic Trace и Defilement.

През зимата на 2012 г. Dimholt влизат в студио Sub Zero за записите на дебютния си албум "Liberation Funeral". Работата по творбата отнема повече от година, като за допълнителна звукова обработка е ангажиран Thomas "TT" Tannenberger – китарист, барабанист и един от двигателите на австрийските блек метъл легенди Abigor. През лятото на 2013 г. Dimholt биват избрани за една от подгряващите групи при гостуването в София на британските ветерани Cradle Of Filth. На следващата година е организирано минитурне в Румъния с Vrani Volosa и The Revenge Project. Малко след него бандата открива шоуто в София на гръцките легенди Rotting Christ.

През 2015-та и 2016-та бургазлии участват на няколко концерта в и извън България, включващи визита до Македония (шоу с локалните Ambroz) и Гърция (поява на Death's Black Descent II Fest в Солун, наред с Lvcifyre, Obliteration, Demonomancy), а през септември 2016-та идва и изява с шведите Grá. Групата маркира повторната си поява на румънска територия, свирейки първо на фестивала Rites Of The Black Mass, а след това и като част от концерта на полската сензация Батюшка.

Следващите години минават в трескава подготовка на втория албум, като по това време бандата се изявява на живо заедно с швейцарските авангардисти Schammasch и Bölzer и сръбските Bane на концертите им в София.

Актуалният албум на Dimholt носи името "Epistēmē" и е записан на няколко сесии на различни локации, включващи  Mrdr Sound Studio (София) за барабаните, Sub Zero Studio (София) за вокалите и Opus Magnum Studios (Белгия) за записи на китари и бас. Изданието е смесено и мастерирано от Déhá в Opus Magnum Studios.

Билети за съвместния концерт на Imperial Triumphant, Nero Di Marte и Dimholt - в мрежата на eTicketsMall на цена 29 лв. В деня на събитието, ако има останали ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

Live & Loud е на улица "Позитано" №8.

Снимка: Permafrost.today

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички