"Нощ на историите" се завръща със специално издание с Милица Гладнишка


"Нощ на историите" се завръща със специално издание с Милица Гладнишка

1946

Събитийният формат “Нощ на историите” се завръща след една година пауза и обещава да помним дълго историите, които ще чуем в Sofia Live Club на 14 април 2022 година.

В ролята на разказвача влиза неуморимата фурия на театъра и музикалната сцена Милица Гладнишка. "Ако знаех... дали щях да..." е темата, която самата Милица си е избрала за участието си в "Нощ на историите". Отговорите - на 14 април.

Събитието обещава и любопитни лични истории, и музикални изпълнения. То се провежда в следния формат - популярни личности разказват свои лични, семейни или родови истории. Първото издание на "Нощ на историите" се състоя в София през май 2019 г. с участието на известни поети и писатели. През септември 2019 г. "Нощ на историите" гостува в Пловдив като част от официалната програма на Пловдив 2019Европейска столица на културата. През септември 2020 г. изданието с подкрепата на Столична програма "Култура" беше посветено на София.

Преди нечуваните лични истории от живота на Милица Гладнишка, да си припомним повече за нея. Тя е българска актриса и джаз певица. Родена е в София. Завърша НАТФИЗ "Кръстю Сарафов" със специалност "Актьорско майсторство за куклен театър" в класа на Пламен Кьорленски. Паралелно с театралната академия учи оперно пеене при Рени Пенкова, взема курсове по джаз пеене в Лондон и майсторски клас при известния джазмен Милчо Левиев. Участник е в първия сезон на тв шоуто "Като две капки вода", а във втория става част от журито. Участвала е и в телевизионните сериали "Етажна собственост" и "Полицаите от края на града". Заедно с пианиста Васил Спасов, тромпетиста Михаил Йосифов и неговите музиканти имат постоянен проект, наречен "Дивото зове", с който редовно гостуват по клубове из страната.

Милица Гладнишка участва и в група Булгара. Има няколко записани песни, сред които "Сънища", "Чужда сянка", "Завръщане" с автор Деси Софранова, "Искаш" с автори Милица Гладнишка и Иван Велчев. Занимава се и с озвучаване на филми и сериали. През 2017 г. е номинирана за наградата "Икар" в категория "Златен глас" (актриса) за ролята на Тюлип в дублажа на “Щъркели”. Има и две номинации за театрална музика за наградите "Икар" и "Аскеер".

Билети за събитието на цена от 15 лв. се продават в мрежата на Eventim https://www.eventim.bg/bg/bileti/noshch-na-istoriite-s-milica-gladnishka-sofiya-sofia-live-club-1281303/. На място  цената ще е 20 лева.

Повече за формата "Нощ на историите" и предишните му издания може да прочетете в сайта https://nightofstories.org/ или Фейсбук страницата https://www.facebook.com/ nightofstories.org.

Актуална информация - във Фейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/3062367227358508 и на страницата на Sofia Live Club ttps://www.facebook. com/SOFIALIVECLUBBG

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички