Огнен концерт на Quintet Astor Piazzolla – оригиналният ансамбъл на официалната фондация на Астор Пиацола


Огнен концерт на Quintet Astor Piazzolla – оригиналният ансамбъл на официалната фондация на Астор Пиацола

1718

Очаква ни огнена среща с носителите на Latin Grammy 2019 в категорията "Най-добър танго албум" - Quintet Astor Piazzolla, в пловдивския античен театър от 19.00 ч. на 17 юни, събота, огласиха организаторите Blue Hills Events.

Това е оригиналният ансамбъл на официалната фондация на Астор Пиацола - вирутозите, които повече от двайсет години обикалят света като посланици на аржентинското танго и композитора, станал негова световна емблема.

Събитието се очертава като най-значимо и привлекателно не само в Пловдив. Фактът, че тези световнопризнати виртуози ще представят забележителната си интерпретация на новото аржентинско танго само в града на тепетата ще привлече музикални ценители и от много други български градове. Пловдив отново защитава титла си на културна столица на България, като ексклузивно посреща артисти от толкова висок ранг, чийто спектакъл е задължително удоволствие за всеки ценител на най-високите музикални стандарти.

В топлата лятна вечер, романтиката, страстта, любовта и тъгата на тангото ще обвият античната прелест на амфитеатъра и ще го превърнат в най-добрият декор за този огнен музикален спектакъл.  

Quintet Astor Piazzolla идва в Пловдив, след като на крака са го аплодирали суперпрестижните Montreux Jazz Festival, Philharmonie de Paris, Jazzopen, Ravenna Festival, Chicago Symphony Orchestra Hall, Berklee Performance Hall, Umbria Jazz Festival, Jazzfestival Basel и още десетки забележителни музикални форуми.

Ще имаме уникалната възможност да чуем на живо топзвездите на аржентинското танго - формация, събрана лично от Лаура Ескалада Пиацола, вдовица на гениалния композитор и създател на фондация на негово име, чиято мисията е да съхранява и популяризира художественото наследство на маестрото.

Квинтетът, чиято структура включва класическите за Пиацола бас, цигулка, китара, пиано и бандонеон, е оригиналният ансамбъл на официалната фондация на Астор Пиацола и единственият проект, който има достъп до огромния репертоар и архив от неиздавани произведения на композитора.

Ще прозвучат всички велики теми на Пиацола, изпълнени по неподражаем начин от група, която има специална чест и привилегия единствена в света да носи неговото име.

Очаква ни вечер на романтичните страсти и защо не – огнени танци, защото танго е емоция, която трудно се сдържа.

Вижте какво ни очаква в Пловдив на 17 юни, Античен театър
https://www.youtube.com/watch?v=ofGdKMMlMkU&t=1095s

Концертът се осъществява в партньорство с община Пловдив и е част от форума Music Оf Тhe Ages.

Билетите са на цени от 25 лева до 65 лева в системата на Eventim.
https://www.eventim.bg/bg/bileti/quintet-astor-piazzolla-plovdiv-ancient-theatre-607585/event.html

Повече за концерта на Quintet Astor Piazzolla:
https://fb.me/e/3tkKcx48K

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички