Огнената стихия Barcelona Gipsy Balkan Orchestra се завръща за поредния си взривяващ концерт в София


Огнената стихия Barcelona Gipsy Balkan Orchestra се завръща за поредния си взривяващ концерт в София

1620

Огнената седморка Barcelona Gipsy Balkan Orchesta ще пристигне за третия си горещ концерт, който ще се състои в Sofia Live Club от 23.00 ч. на 10 декември,

След последните две суперуспешни участия в клуба, BGKO се завръща, за да отпразнува своята 10-та годишнина. В декемврийската вечер ще чуем прекрасна смесица от стилове с дълбок корен, които преплитат мелодия и ритъм в нов звук – неподправен и будещ страст към живота. Ще звучат емблематични песни от репертоара им като "Од Ебра до Дунава", "Крайдунавско хоро", "Kalejaca Jaca", "Marijo, deli Bela Kumrijo", но и съвсем нови композиции, написани от бандата през последната година.

След шест студийни албума, повече от 40 посетени държави и вярна фен база в канала им в YouTube (с повече от 160 000 последователи и над 90 милиона гледания), BGKO се нарежда сред най-успешните етно групи с ярко международно присъствие, затвърдили позицията си в изпълнението на традиционна музика, вдъхновена от предците ни.

В последните сингли - от вечната класика "More Sokol Pie" до сицилианския фолклор в "Cu Ti Lu Dissi", можем да оценим личния им принос, когато свирят музика от Балканите, Близкия Изток и средиземноморските брегове. Уникален звук, създаден от разнообразните артистични влияния на членовете на групата: певицата Маргарита Абита (Италия), Иван Ковачевич (контрабас, Сърбия),Стелиос Тогиас (перкусии, Гърция), Жулиен Шанал (китара, Франция), Даниел Карнбонел (кларинет, Каталония-Испания), Пере Ноласк Туру (цигулка, Каталония) и Fernando Salinas (акордеон, Испания).

Сицилианската певица Margherita Abita привнася различни вкусове, свежа енергия и нова същност на формацията през ноември 2019 година. От този международен колектив с музиканти от Франция, Испания, Италия, Сърбия и Гърция идват най-добрите аранжименти, където всеки инструмент има своето място и пространство. Текстурите и тембрите са фино смесени в услуга на всяка песен, така че да предизвикват силни емоции у слушателите.

Билети за концерта може да намерите в мрежата на Eventim и партньорските каси на цена от 35 лева. На място ще струват по 45 лв.

Врати: 21.00 ч.

Снимка: Jordi Oliver

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички